מתכון עוגת גבינה לונדונית | השף הלבן

עוגת גבינה לונדונית

עוגת גבינה על בסיס ביסקוויטים וחמאה, מתאימה גם לאירוח וגם לילדים

מאת: אוראל טלקר
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה לונדונית

המרכיבים לתבנית קפיצית קוטר 20 ס"מ:

  • 150 גרם ביסקוויט פתיבר
  • 75 גרם חמאה מומסת.
לציפוי-
  • 150 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל.
לגבינה-
  • 600 גרם גבינת שמנת ( לא מוכרחים 30 אחוז, נבדק בהצלחה על 9 אחוז . )
  • 150 גרם סוכר .
  • 3 ביצים ועוד 3 חלמונים .
  • 2 כפיות תמצית וניל .
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד .
  • 3 כפות ליקר תפוזים .

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    לבסיס : טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים, מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כמה שניות לתערובת פירורית.

  • 03.

    מעבירים את התערובת לתבנית האפייה , מהדקים לתחתית ומעבירים למקפיא לרבע שעה לפחות.

  • 04.

    לגבינה : מעבדים במעבד מזון את הגבינה והסוכר לתערובת חלקה, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שהתערובת חלקה. מעבירים לתבנית המרופדת בביסקוויטים.

  • 05.

    מניחים את התבנית בתוך תבנית עמוקה יותר, ויוצקים לתבנית העמוקה מים רותחים כדי מחצית מגובה העוגה.

  • 06.

    אופים כחמישים דקות עד ששולי העוגה מתייצבים אך היא עדיין רוטטת מעט במרכז. מוציאים בזהירות מהתנור, מצננים מעט ומנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות.

  • 07.

    מערבבים את מרכיבי הציפוי, יוצקים בזהירות על העוגה ומחליקים בעדינות, אופים 10 דקות נוספות ומוציאים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מסירים את נייר הכסף, מצננים על רשת, מכסים ומקררים.

  • 09.

    להגשה : כדאי לתבול את סכין החיתוך במים חמים לפני כל פרוסה. איחסון- יומיים-שלושה, מכוסה טוב, במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(51)