עוגת גבינה לונדונית
עוגת גבינה על בסיס ביסקוויטים וחמאה, מתאימה גם לאירוח וגם לילדים
המרכיבים לתבנית קפיצית קוטר 20 ס"מ:
- 150 גרם ביסקוויט פתיבר
- 75 גרם חמאה מומסת.
- 150 מ"ל שמנת חמוצה
- 1 כף אבקת סוכר
- חצי כפית תמצית וניל.
- 600 גרם גבינת שמנת ( לא מוכרחים 30 אחוז, נבדק בהצלחה על 9 אחוז . )
- 150 גרם סוכר .
- 3 ביצים ועוד 3 חלמונים .
- 2 כפיות תמצית וניל .
- קליפה מגוררת מתפוז אחד .
- 3 כפות ליקר תפוזים .
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
לבסיס : טוחנים במעבד מזון את הביסקוויטים, מוסיפים את החמאה ומעבדים עוד כמה שניות לתערובת פירורית.
-
03.
מעבירים את התערובת לתבנית האפייה , מהדקים לתחתית ומעבירים למקפיא לרבע שעה לפחות.
-
04.
לגבינה : מעבדים במעבד מזון את הגבינה והסוכר לתערובת חלקה, מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים עוד כמה שניות, רק עד שהתערובת חלקה. מעבירים לתבנית המרופדת בביסקוויטים.
-
05.
מניחים את התבנית בתוך תבנית עמוקה יותר, ויוצקים לתבנית העמוקה מים רותחים כדי מחצית מגובה העוגה.
-
06.
אופים כחמישים דקות עד ששולי העוגה מתייצבים אך היא עדיין רוטטת מעט במרכז. מוציאים בזהירות מהתנור, מצננים מעט ומנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות.
-
07.
מערבבים את מרכיבי הציפוי, יוצקים בזהירות על העוגה ומחליקים בעדינות, אופים 10 דקות נוספות ומוציאים.
טיימר מופעל
-
08.
מסירים את נייר הכסף, מצננים על רשת, מכסים ומקררים.
-
09.
להגשה : כדאי לתבול את סכין החיתוך במים חמים לפני כל פרוסה. איחסון- יומיים-שלושה, מכוסה טוב, במקרר.