מתכון עוגת גבינה ותפוחים | השף הלבן

עוגת גבינה ותפוחים

עוגת גבינה מושקעת עם תפוחים שתהפוך לשיחת הערב של האורחים

מאת: אתי אמר-אסייג
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה ותפוחים

המרכיבים למנות 12/תבנית 25X35:

לבסיס:
  • 140 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר חום
  • 230 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
לקרם:
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
למילוי:
  • 2 תפוחים גרנד סמית
  • 1/2 כפית אבקת קינמון
  • 2 כפיות סוכר חום
לקרמבל:
  • 40 גרם פתיתי שיבולת שועל
  • 40 גרם קשיו קצוצים
  • 100 גרם סוכר חום
  • 120 גרם חמאה בטמפרטורת חדר
  • 120 גרם קמח
לקרמל:
  • 150 גרם סוכר
  • 25 מ"ל מים
  • 125 מ"ל שמנת
  • 1/2 כפית גלוקוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ של מלח
  • אפשרי: סוכריות טופי קרמל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממיםתנור לחום של 180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים ביסודיות את הסוכר, הקמח וחמאה לבצק אחיד.

  • 03.

    מעבירים לתבנית אפיה 35X25 ומשטחים באופן שווה. אופים במשך 15 דקות עד להשחמה קלה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בקערת המיקסר מקציפים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם ווניל.

  • 05.

    מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה - לא יותר מדי.

  • 06.

    יוצקים את השמנת על גבי הבסיס.

  • 07.

    מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל של כ-2 סנטימטרים. מערבבים עם קינמון ואבקת סוכר ויוצקים באופן שווה על פני הקרם.

  • 08.

    בקערה מערבבים קמח, קשיו, פתיתי שיבולת שועל, סוכר חום וחמאה לתערובת פירורית גסה.יוצקים באופן שווה על פני התפוחים.

  • 09.

    מחזירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-150 מעלות ואופים עוד 5 דקות. אופן הכנת הקרמל:

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 10.

    במחבת גדולה ועמוקה מערבבים את הסוכר והמים על אש נמוכה במשך 3-4 דקות עד שהסוכר נמס. עד לקבלת צבע חום בהיר.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 11.

    מסירים מאש ומוסיפים את השמנת תוך בחישה באיטיות (בזהירות כי זה מתנפח) ומוסיפים את הוניל.

  • 12.

    מערבבים היטב ומניחים על אש נמוכה. מבשלים תוך בחישה במשך 2 דקות כל הזמן.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 13.

    מסירים מהאש ומוסיפים את גלוקוז תוך ערבוב טוב.

  • 14.

    ניתן לקצר את תהליך הקרמל ולהמיס סוכריות קרמל.

הכנת? כאן מדרגים
(17)