מתכון לעוגת גבינה אפויה עם שמנת מתוקה | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אפויה עם שמנת מתוקה

מתקון מושלם לעוגת גבינה אפויה עם שמנת בציפוי סירופ שוקולד

מאת: עדיאל וקנין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אפויה עם שמנת מתוקה

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית בגודל 26 ס"מ:

  • 6 ביצים מופרדות
  • כוס וחצי סוכר
  • 700 גרם גבינה לבנה 9% "תנובה"
  • 2 שמנת חמוצה "תנובה"
  • 3 כפות קורפלור גדושות
  • חצי שקית אינסטנט פודינג
לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • חצי שקית אינסטנט פודינג
לקישוט:
  • סירופ שוקולד/מייפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

  • 02.

    בקערה יבשה מקציפים את ששת החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי!

  • 03.

    בקערה נוספת מערבבים את יתר החומרים: החלמונים, הגבינה,השמנת, הקורנפלור והפודינג עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.

  • 04.

    מקפלים את הקצף לתוך בלילת הגבינות בזהירות בעזרת מרית, עד שנבלע יפה. את הבלילה מעבירים בזהירות לתוך התבנית ומניחים בשליש התחתון של התנור למשך 10 דקות לערך (עד שמשחימה מעט למעלה).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מורידים מיד את חום התנור ל 160 מעלות ואופים כשעה (תלוי בתנור- אם החום חלש, יש להשאיר שעה ורבע). בתום האפיה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון איטי (לא לפתוח את התנור, זה יגרום לנפילת העוגה). *טיפ- ניתן לאפות את העוגה בלילה ולהשאירה עד הבוקר בתנור. בנתיים, מקציפים את השמנת מתוקה, חצי מחבילת האינסטנט פודינג, כף חלב עד לקבלת קצף עמיד, ומניחים במקרר. כשהעוגה קרה ממש מצפים אותה בקצפת וניתן לקשט מלמעלה בסירופ שוקולד.  

הכנת? כאן מדרגים
(51)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.