מתכון לעוגת גבינה ושוקולד על בסיס פריך של ביסקוויטים
עוגת שכבות ביסקוויט, שוקולד וגבינה שיגרמו לכולם ללקק את האצבעות

המרכיבים ל תבנית עגולה 26:
- 250 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 2 כפות קקאו
- 3 כפות אבקת סוכר
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם גבינת שמנת חמוצה 30%
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- גרידת תפוז
- 2 כפות קורנפלור
- 100 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
- 
								01.
								הכנת הבסיס: מערבלים במיקסר ביסקוויטים, חמאה מומסת, קקאו ואבקת סוכר עד קבלת תערובת אחידה. 
- 
								02.
								משטחים בתבנית האפיה, ומעבירים למקפיא עד להכנת תערובות הגבינה והשוקולד. 
- 
								03.
								הכנת הגבינה: מערבלים במיקסר את גבינת השמנת עד לריכוך הגבינה, ומוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל, קורנפלור וגרידת תפוז. מערבלים יחד ומוסיפים ביצים בהדרגה. 
- 
								04.
								מעביריםלספל 3/4 כוס ממלית הגבינה, ואת השאר לתבנית האפיה. 
- 
								05.
								הכנת השוקולד: ממיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם מלית הגבינה שבספל עד תערובת אחידה. 
- 
								06.
								בעזרת שק זילוף או כף, יוצרים מהשוקולד עיגולים על גבי תערובת הגבינה שבתבנית האפיה. 
- 
								07.
								אופים למשך שעה ב-150 מעלות. לאחר שעה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לעוד חצי שעה. לאחר מכן מצננים ושומרים במקרר - רצוי יום לפני שפורסים אותה. 
 
									

