עוגת גבינה וניל-קקאו | השף הלבן

עוגת גבינה וניל-קקאו

264 קלוריות ; 11 גרם חלבון ; 28 גרם פחמימות ; 12 גרם שומן ; 214 מ"ג נתרן ; 1 גרם סיבים

מאת: אבינועם ארביב
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה וניל-קקאו

המרכיבים ל14 חתיכות:

לבסיס:
  • 50 גרם חמאת תנובה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/8 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף חלב תנובה 3%
למלית:
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 3%
  • 500 גרם גבינה לבנה תנובה 9% (אפשר להחליף גם ב-5%)
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר + כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קקאו
  • 5 כפות קמח
  • 6 כפות קורנפלור
לציפוי:
  • 50 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
גודל תבנית: תבנית עגולה קוטר 26

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיס העוגה:

  • 02.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    במעבד מזון מעבדים קצרות קמח, אבקת סוכר וקוביות חמאה קרה רק עד קבלת תערובת פירורית.

  • 04.

    מוסיפים כף חלב ומעבדים קצרות רק עד שהבצק אחיד.

  • 05.

    מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה, ומהדקים את הבצק לתחתית.

  • 06.

    אופים ל-10 דקות עד הזהבה קלה בלבד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מעלים את חום התנור ל-230 מעלות.

  • 08.

    מלית העוגה:

  • 09.

    מפרידים ביצים לחלמונים ולחלבונים.

  • 10.

    מערבבים את כל הגבינה הלבנה עם ששת החלמונים, כפית התמצית וני,ל וכף הוסכר.

  • 11.

    לאחר שהתערבות אחידה, מנפים מעליה את הקמח והקורנפלור, ומערבבים היטב.

  • 12.

    מקציפים את ששת החלבונים, ומוסיפים בהדרגתיות את 3/4 כוסר הסוכר, עד שמתקבל קצף מבריק ותפוח.

  • 13.

    מקפלים שליש מכמות מהקצף לתוך תערובת הגבינה. לאחר מכן מקפלים גם את כל שאר הקצף שנותר עם בלילת הגבינה.

  • 14.

    שופכים 2/3 מבלילת הגבינה על תחתית הבצק האפויה.

  • 15.

    לוקחים שליש בלילת הגבינה שנותר בקערה, מנפים מעליו כפית אבקת קקאו, ומערבבים היטב עד קבלת בלילה חומה בהירה (אפשר להוסיף יותר קקאו אם רוצים צבע יותר חזק).

  • 16.

    שופכים את הבלילה החומה על פני הבלילה הלבנה.

  • 17.

    אופים ב-230 מעלות ל-10-15 דקות, מוציאים את העוגה מהתנור, ומנמיכים את החום ל-160 מעלות. מנתקים בעזרת סכין את העוגה מקצוות התבנית, ומחזירים לתנור לסביבות 45 דקות עד שעה, עד שהעוגה מקבלת קצת צבע למעלה וקיסם שנכנס באמצע יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 18.

    ציפוי העוגה:

  • 19.

    ממיסים 50 גרם שוקולד מריר בפולסים של 20 שניות במיקרוגל ועירבוב לסירוגין, עד שהשוקולד נוזלי. מכניסים את השוקולד לשקית זילוף קטנה ומזליפים על העוגה בפסים דקים לאורך ולרוחב. מכניסים מכוסה למקרר להתייצבות.

הכנת? כאן מדרגים
(4)