מתכון לעוגת גבינה ולוטוס בכוסות
עוגת גבינה ולוטוס בכוסות, מנה אסתטית וחגיגית.
המרכיבים ל8 מנות אישיות בנפח 150 מ“ל:
- 1/2 חבילה (125 גרם) עוגיות לוטוס טחונות דק
- 40 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
- 35 גרם חמאה מומסת
- 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30%
- 1/2כוס (150 גרם) ממרח לוטוס
- 1 מיכל (250 מ“ל ) שמנת מתוקה
- 2כפות (16 גרם ) אבקת סוכר
- 1 מיכל (250 מ“ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות (16 גרם ) אבקת סוכר
- 5 עוגיות לוטוס טחונות דק
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבסיס:
-
02.
מערבבים בקערה עוגיות לוטוס ושקדים. מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים היטב לתערובת פירורית ולחה. מניחים בכל כוס הגשה 2-3 כפיות ומהדקים היטב בעזרת תחתית של כוס קטנה או גב של כף
-
03.
מכינים את המלית וממלאים: מערבבים היטב גבינה וממרח לוטוס לתערובת חלקה.
-
04.
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה ויציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה ומעבירים לשקית זילוף עם צנתר בעל פייה חלקה ברוחב 1 ס“מ.
-
05.
מזלפים את מלית הגבינה על בסיסי העוגיות עד 2/3 גובה הכלי. מכסים כל כלי בניילון נצמד ושומרים בקירור למשך ¥ שעות ורצוי למשך לילה שלם.
-
06.
מכינים את הציפוי ומגישים: לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
-
07.
מניחים תלולית של קצפת על כל קינוח ומעטרים במעט עוגיות טחונות שומרים מכוסה במקרר עד 4 ימים.
-
08.
גיוון: להכנת פאי גדול משטחים את תערובת הבסיס בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ באופן אחיד בתחתית וגם בדפנות. מקפיאים למשך הלילה. למחרת מכינים את המלית כמוסבר במתכון יוצקים על הפאי ושומרים לילה בקירור. לפני ההגשה מצפים בקצפת ופירורי עוגיות