עוגת גבינה ואוכמניות
את עוגת הגבינה הזאת מוכרחים לנסות! שילוב טעים ויפה במיוחד של גבינה ואוכמניות במתכון שההצלחה שלו מובטחת

המרכיבים ל 8:
- 500 גרם גבינה לבנה 9% "תנובה"
- 200 גרם גבינת מסקרפונה קולקשן בטמפרטורת החדר
- 150 גרם ביסקוויטים (פתי בר)
- 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 כוס אוכמניות כחולות מוקפאות - סנפרוסט
- 2 כפות מים
- 3 כפות סוכר
- 1 כפית ג'לטין
- 3 כפות מים קרים
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% של השף הלבן
- 3 כפות פודינג וניל
- 1/2 כוס סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מערבבים עם חמאה מומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בשקף בדפנות (אפשר בתבנית עגולה בקוטר 20-22 ס"מ או בתבנית אינגליש קייק)
-
02.
ממיסים את הג'לטין ב-3 כפות מים ומניחים בצד ל-15 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים אוכמניות עם סוכר ו-2 כפות מים ומניחים בצד.
-
04.
מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ואבקת פודינג לקרם יציב.
-
05.
מערבבים (אפשר במזלג) את המסקרפונה עד שמתרככת.
-
06.
מוסיפים לקצפת את המסקרפונה ואת הגבינה ומערבבים היטב.
-
07.
מחלקים את התערובת ל-3 חלקים.
-
08.
מחממים את הג'לטין במיקרו כ-10 שניות להמסה (אם נשארו גרגרי ג'לטין, מחממים 2 שניות נוספות בכל פעם ומערבבים. אסור להרתיח את הג'לטין)
-
09.
מוסיפים את הג'לטין המומס לאוכמניות ומערבבים היטב.
-
10.
מוסיפים את האוכמניות ומחצית מהנוזל שלהן לחלק אחד של התערובת ומערבבים היטב.
-
11.
לחלק השני של התערובת מוסיפים את מחצית נוזלי האוכמניות שנותרה.
-
12.
שופכים את התערובת הראשונה (עם האוכמניות) מעל התחתית ומיישרים.
-
13.
שופכים מעל את התערובת השנייה ומיישרים.
-
14.
מעל הכל שופכים את התערובת הלבנה.
-
15.
מכניסים למקרר להתייצבות למשך הלילה.
הידעת?
טיפ: כדי לקבל שורות ישרות יותר, אפשר להכניס את התבנית למקפיא ל-10 דקות להתייצבות בין שכבה לשכבה.