מתכון עוגת גבינה דיאטטית | השף הלבן

עוגת גבינה דיאטטית

עוגת גבינה אוורירית ונפלאה. שימו לב לטמפ' הנמוכה יחסית לאפייה.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת גבינה דיאטטית
צילום: גל בן זאב עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ:

  • 4 ביצים גדולות
  • 5 כפות (60 גרם) סוכר
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 50 גרם (5 כפות) קמח לבן (רגיל)
  • לשידרוג: כפית קליפת לימון מגוררת או כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות (בתוכנית טורבו) ומשמנים תבנית במעט חמאה מומסת או שמן קנולה.

  • 02.

    מפרידים ביצים. בקערה קטנה מערבבים גבינה לבנה, חלמונים וקליפת לימון (או תמצית וניל).

  • 03.

    שמים חלבונים במיקסר עם וו הקצפה ומקציפים במהירות גבוהה מאוד במשך דקה או עד שמתחיל להווצר קצף לבן. מוסיפים בהדרגה סוכר ומקציפים דקה, עד לקבלת קצף תפוח מאוד.

  • 04.

    מוסיפים את תערובת הגבינה הלבנה לקצף החלבונים ומערבלים במהירות איטית עד לאיחוד. עוצרים את פעולת המיקסר, אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות ומערבלים שוב, לאיחוד – ולא מעבר לכך.

  • 05.

    מוסיפים את הקמח ומקציפים באיטיות עד להיטמעות הקמח ולא מעבר לכך. עוצרים את פעולת המיקסר, אוספים בעזרת מרית את שניתז לדופנות ומערבלים שוב, לאיחוד – ולא מעבר לכך. יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית. כשהתנור חם, מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 38-40 דקות או עד להתייצבות והזהבה יפה. מוציאים, מצננים שעה בטמפ' החדר ועוד 3 שעות במקרר לפני ההגשה. מגישים קר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(26)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.