עוגת גבינה אפויה - מתכון מנצח | השף הלבן

עוגת גבינה אפויה

מתכון לשפים מתקדמים בלבד של עוגת גבינה אפויה טעימה וקלאסית משישה מרכיבים וציפוי פירות יער – מושלם כקינוח לאורחים או לארוחת שבועות

מאת: שלומי בר יהודה
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת גבינה אפויה

המרכיבים ל מנות 26:

  • 1 שקית פירורי ביסקוויטים
  • 850 גרם בלילה לעוגת גבינה
  • 1 גביע פירות יער לציפוי
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 5 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (160-170 מעלות, ללא טורבו). שמים על קרקעית התנור תבנית אפיה ריקה וממלאים עד מחציתה במים.

  • 02.

    ממיסים את החמאה ומערבבים עם פירורי הביסקויטים. משטחים על בסיס תבנית אפיה נוספת ומהדקים קלות.

  • 03.

    מקציפים את החלבונים. עם היווצרות הקצף מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.

  • 04.

    שמים בקערה נפרדת את הגבינה, חלמוני הביצה והקמח ומערבבים היטב.

  • 05.

    מקפלים את התערובת שהתקבלה לתוך החלבונים המוקצפים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    יוצקים את התערובות על בסיס פירורי הביסקויטים ומיישרים את פני התערובת.

  • 07.

    אופים את העוגה על גבי רשת במרכז התנור (מעל תבנית האפייה עם המים) כ-50-60 דקות, עד שהעוגה זהובה מלמעלה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 08.

    מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוך התנור למשך שעה. לאחר מכן מצננים את העוגה ומכניסים אותה למקרר למינימום 3 שעות.

  • 09.

    לאחר הצינון במקרר מורחים את פירות היער על העוגה ומקררים עד להגשה (מומלץ להגיש את העוגה לאחר לילה במקרר)

הכנת? כאן מדרגים
(65)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.