עוגת גבינה אפויה ביתית
עוגה עם טעם של בית: המתכון שלנו לעוגת גבינה אפויה, ביתית ומפנקת עם תחתית ביסקוויטים, מלית גבינה וסוכר עם ציפוי שמנת מתוקה
המרכיבים לתבנית בקוטר 26 ס״מ:
- 1 גביע (750 גר') גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
- 4 ביצים מופרדות
- 150 גרם סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 גביעי שמנת חמוצה 15% שומן
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- חבילת ביסקוויטים
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
מרסקים במעבד מזון את הביסקוויטים ומוסיפים את החמאה המומסת.
-
03.
מניחים את הביסקוויטים בתבנית אפייה (מס' 26) משומנת ומהדקים אותם אליה.
-
04.
מקררים למשך שעתיים לפחות.
-
05.
מקציפים את החלבונים במערבל, ומוסיפים באיטיות חצי מכמות הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. מעבירים את הקצף לקערה יבשה.
-
06.
מקציפים את החלמונים במערבל עם הסוכר הנותר, עד לקבלת מרקם אוורירי ובהיר. מוסיפים ידנית את הגבינה ותמצית הווניל.
-
07.
מוסיפים בעדינות את קצף הביצים לתערובת (בתנועות קיפול), עד לקבלת תערובת הומוגנית.
-
08.
יוצקים את מלית הגבינה מעל תחתית הביסקוויטים ואופים בתנור, שחומם מראש, למשך כ-40 דק'.
-
09.
מערבבים את השמנת עם הסוכר ותמצית הווניל.
-
10.
מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את תערובת השמנת.
-
11.
אופים למשך 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
12.
מצננים את העוגה, ומכניסים אותה למקרר למשך 24 שעות לפחות.אוהביםעוגת גבינה אפויה? חייבים לנסות את המתכון הבא>>