מתכון לעוגת גבינה אפויה עם שמנת חמוצה
עוגה חגיגית לשבועות עשירה בטעמים הודות לבסיס הביסקוויטים, מלית הגבינות וציפוי השמנת. העוגה האידיאלית ליד כוס הקפה של הבוקר או אחה"צ ולאירוח

המרכיבים ל תבנית 24/26 ס"מ 10 מנות:
- 6 ביצים מופרדות
- 500 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
- 1 גביע של גבינת נפוליאון
- 4 כפות קורנפלור
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 1.5 כוסות סוכר
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 4 כפות אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 200 גרם פירורי ביסקוויטים
- 100 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
נתחיל בהכנת הבסיס: ממיסים 100 גרם חמאה ומערבבים עם 200 גרם פתיבר טחונים. מהדקים היטב לתחתית התבנית ושמים במקפיא.
-
02.
מחמממים 160 מעלות. מקציפים 6 חלבונים + כוס סוכר כ- 5 דק’ לקצף יציב ונוקשה. מעבירים לקערה אחרת ומניחים בצד.
-
03.
בקערת המיקסר (ממש אין צורך לשטוף אותה) מערבבים את הגבינות, הקורנפלור, אינסטנט פודינג וניל, שארית הסוכר והחלמונים לתערובת אחידה. מאחדים בערבוב ידני עם קציפת החלבונים.
-
04.
משטחים את התערובת על תחתית הפירורים שלנו. לפני שמכניסים את התבנית לתנור - ממלאים תבנית במים רותחים מתחת – אופים את העוגה כשעה לערך עד שהיא יציבה ומעט רוטטת במרכז.
-
05.
מערבבים את חומרי הציפוי בקערית קטנה - שופכים על העוגה המוכנה ומשאירים אותה בתנור לפחות לעוד שעה כשהתנור כבוי. מוציאים לצינון ושמים למנוחת לילה במקרר.
-
06.
למחרת מוציאים בזהירות מהתבנית ומקשטים בכל מה שאוהבים - אני הפעם בחרתי להשתמש ביתרת פירורי הפתיבר שנותרו לי ולשדך להם פטל אדום שנותן מעט חמיצות לעוגה המתוקה.