עוגת גבינה אספרסו - מתכון מוצלח לעוגה נהדרת | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינה אספרסו

עוגת גבינה חגיגית

מאת: אתי אמר-אסייג
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינה אספרסו

המרכיבים ל 12 מנות/תבנית בגודל 25*25 ס"מ:

לתחתית
  • 75 גרם חמאה
  • 175 גרם שוקולד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 75 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/4 כוס קמח
  • 1/4 כפית אבקת אפיה
  • 1/4 כפית מלח
לעוגת גבינה
  • 2 כפות אבקת קפה אספרסו
  • 1 כפות מים חם
  • 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס יוגורט
  • 2 כפות קמח
  • 1/4 כפית מלח
לציפוי
  • 1/2 כוס יוגורט רגיל
  • 1/4 1 כוסות אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן ההכנה:הכנה לתחתית:

  • 02.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות , משמנים תבנית בגודל 25X

  • 03.

    על בן מארי ממיסים את החמאה והשוקולד, כאשר הוא נמס מוסיפים סוכר ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מוסיפים וניל, קמח, אבקת אפייה ומלח.

  • 06.

    מערבבים היטב ויוצקים לתבנית 2/3 מהתערובת.למילוי הגבינה:

  • 07.

    בקערת המיקסר מערבבים את גבינת שמנת עד לקרם אורירי, מוסיפים סוכר ומערבבים.

  • 08.

    מוסיפים ביצים אחת בכל פעם.

  • 09.

    לאחר מכן להוסיף את היוגורט, וניל, מלח ולבסוף את הקמח.

  • 10.

    יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית, ומעל הגבינה יוצקים את יתרת בלילה הנותרת.

  • 11.

    אופים 25 עד 30 דקות.שומרים במקרר לפחות שעתיים לפני הציפוי.לציפוי:

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    מערבבים את היוגורט ואבקת סוכר.

  • 13.

    מצפים את העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(45)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.