מתכון לעוגת גבינה אספרסו
עוגת גבינה חגיגית

המרכיבים ל 12 מנות/תבנית בגודל 25*25 ס"מ:
- 75 גרם חמאה
 - 175 גרם שוקולד
 - 1 כפית תמצית וניל
 - 75 גרם סוכר
 - 2 ביצים
 - 1/4 כוס קמח
 - 1/4 כפית אבקת אפיה
 - 1/4 כפית מלח
 
- 2 כפות אבקת קפה אספרסו
 - 1 כפות מים חם
 - 250 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
 - 1/2 כוס סוכר
 - 2 ביצים
 - 2 כפיות תמצית וניל
 - 1/4 כוס יוגורט
 - 2 כפות קמח
 - 1/4 כפית מלח
 
- 1/2 כוס יוגורט רגיל
 - 1/4 1 כוסות אבקת סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
אופן ההכנה:הכנה לתחתית:
 - 
								02.
								
מחממים תנור ל- 180 מעלות , משמנים תבנית בגודל 25X
 - 
								03.
								
על בן מארי ממיסים את החמאה והשוקולד, כאשר הוא נמס מוסיפים סוכר ומערבבים.
 - 
								04.
								
מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב עד קבלת תערובת אחידה.
 - 
								05.
								
מוסיפים וניל, קמח, אבקת אפייה ומלח.
 - 
								06.
								
מערבבים היטב ויוצקים לתבנית 2/3 מהתערובת.למילוי הגבינה:
 - 
								07.
								
בקערת המיקסר מערבבים את גבינת שמנת עד לקרם אורירי, מוסיפים סוכר ומערבבים.
 - 
								08.
								
מוסיפים ביצים אחת בכל פעם.
 - 
								09.
								
לאחר מכן להוסיף את היוגורט, וניל, מלח ולבסוף את הקמח.
 - 
								10.
								
יוצקים את בלילת הגבינה על התחתית, ומעל הגבינה יוצקים את יתרת בלילה הנותרת.
 - 
								11.
								
אופים 25 עד 30 דקות.שומרים במקרר לפחות שעתיים לפני הציפוי.לציפוי:
טיימר מופעל
 - 
								12.
								
מערבבים את היוגורט ואבקת סוכר.
 - 
								13.
								
מצפים את העוגה.
 
									

