עוגת חמאה וליים
תכירו – עוגת חמאה וליים אוורירית ונהדרת מבית השף הלבן שכל האורחים יאהבו. הסוד לניחוח הנפלא של העוגה טמון בקליפת הליים שמבשמת אותה והטעם הנהדר מועצם על ידי סירופ הליים שבו היא ספוגה.
המרכיבים ל8:
- 4 חלבונים מביצים גדולות
- ⅞ כוס (כוס פחות 2 כפות, 175 גרם) סוכר
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- 1 כף מחוקה קורנפלור
- 1 כפית מחוקה אבקת אפייה
- קליפה מגוררת משני לימוני ליים
- 75 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- ⅔ כוס (160 מ"ל) מים
- ⅓ כוס (80 מ"ל) מיץ ליים סחוט טרי (מיץ מ־3-2 לימוני ליים)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
-
02.
מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים ¼ כוס סוכר בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב. בקערה שנייה מערבבים את שארית הסוכר עם שאר החומרים היבשים. יוצקים את החמאה על הקצף - מסביב, קרוב לדופנות הקערה, מפזרים על הקצף את תערובת החומרים היבשים ומערבבים בתנועות קיפול לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות עד שפני העוגה מזהיבים ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים את הסירופ. שמים את הסוכר בסיר קטן, מוסיפים מים ומיץ ליים ומערבבים מעל להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומרתיחים עד שכמות הסירופ מצטמצמת מעט. מחוררים את העוגה בקיסם עץ לכול עומקה, ויוצקים עליה את הסירופ בהדרגה עד שכולו נספג בעוגה. משהים שעתיים לפחות לצינון ולספיגה מלאה.