מתכון עוגה בחושה שוקולד וחלבה | השף הלבן

עוגה בחושה שוקולד וחלבה

עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה שוקולד וחלבה

המרכיבים ל תבנית אינגליש קייק 30X11 ס"מ:

  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה "תנובה"
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • 100 גרם חלבה בטעם טבעי מפוררת לגושים גדולים
לציפוי:
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת חלקה ואורירית.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים היטב בין כל אחת. מוסיפים את תמצית הוניל.

  • 04.

    בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת אפיה וקקאו. מוסיפים לתערובת החמאה יחד עם השמנת החמוצה ומערבלים רק עד לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס וגושי החלבה.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפחה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-50-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמעבירים בעדינות לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 06.

    לציפוי העוגה, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת מעל השוקולד וממתינים 5 דקות. מערבבים לתערובת חלקה וסמיכה. יוצקים את גנאש השוקולד על העוגה ומניחים להתקשות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(2096)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.