מתכון עוגה בחושה עם ריבת תות | השף הלבן

עוגה בחושה עם ריבת תות

עוגה בחושה עם ריבת תות מושלמת לאירוח לבבי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה עם ריבת תות

המרכיבים לתבנית עגולה עם חור:

  • 175 גרם חמאת "תנובה", רכה
  • 175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר
  • 175 גרם (1 כוס +1/2 3 כפות) קמח תופח
  • 3 ביצים בגודל בינוני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כוס ריבת תות שדה
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית עוגה.

  • 02.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל.

  • 04.

    מוסיפים את הקמח התופח ומערבלים לתערובת אחידה.

  • 05.

    מוסיפים את ריבת התות ובעזרת מרית מקפלים לבלילה משויישת.

  • 06.

    יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(46)