עוגה בחושה עם ריבת תות
עוגה בחושה עם ריבת תות מושלמת לאירוח לבבי
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית עגולה עם חור:
- 175 גרם חמאת "תנובה", רכה
- 175 גרם (3/4 כוס + 2 כפות) סוכר
- 175 גרם (1 כוס +1/2 3 כפות) קמח תופח
- 3 ביצים בגודל בינוני
- 1 כפית תמצית וניל
- ½ כוס ריבת תות שדה
- אבקת סוכר, להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים ומשמנים תבנית עוגה.
-
02.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה.
-
03.
מוסיפים את הביצים ומערבלים היטב בין אחת לשניה. מוסיפים את תמצית הוניל.
-
04.
מוסיפים את הקמח התופח ומערבלים לתערובת אחידה.
-
05.
מוסיפים את ריבת התות ובעזרת מרית מקפלים לבלילה משויישת.
-
06.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-5 דקות לפני שמחלצים לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
08.
לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
הכנת? כאן מדרגים