מתכון לפנקייק יוגורט מקמח כוסמין | השף הלבן

פנקייק יוגורט מקמח כוסמין

ארוחת בוקר בריאה וטעימה: מתכון לפנקייקים רכים ואוורירייים עם קמח כוסמין ויוגורט עזים. כוס מיץ תפוזים ליד – ואתם מסודרים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקייק יוגורט מקמח כוסמין

המרכיבים ל 7-8:

לפנקייקים:
  • 100 גרם קמח לבן
  • 80 גרם קמח כוסמין
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 30 גרם סוכר
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • כפית תמצית וניל
  • 200 מ"ל יוגורט עזים פיראוס
  • 100 מ"ל חלב 3% שומן
להגשה:
  • סירופ מייפל
  • קונפיטורה טובה
  • קצפת

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקערה גדולה מנפים קמח לבן, קמח מלא ואבקת אפייה, ומוסיפים פנימה את המלח.

  • 02.

    בקערה נוספת טורפים יחד עם מטרפה ידנית סוכר וביצים לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הביצים חמאה מומסת, וניל, יוגורט וחלב, וממשיכים לטרוף עד שאחיד.

  • 04.

    מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים יחד רק עד שהתערובת מתאחדת (ולא יותר).

  • 05.

    שומרים את התערובת במקרר כחצי שעה.

  • 06.

    מחממים מחבת בינונית ומורחים אותה בשכבה דקיקה של חמאה או שמן.

  • 07.

    יוצקים מהבלילה כ-3/4 מקוטר המחבת, ומחכים עד להיווצרות בועיות קטנטנות על פני כל הפנקייק (3-4 דקות לערך).

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 08.

    הופכים את הפנקייק, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כדקה-שתיים, עד להזהבה של הצד השני.

  • 09.

    מגישים חם עם סירופ מייפל, קונפיטורה וקצפת

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.