פנקייק קל להכנה - איך מכינים פנקייק מפנק ופשוט | השף הלבן

מתכון לפנקייק פשוט וקל להכנה

מתכון פנקייק ב-25 דקות הכנה! פנקייק לילדים שאפשר להכין לארוחת הערב או לארוחת הבוקר בקלות ובמהירות, מומלץ להגיש עם סירופ מייפל, פירות יער ואבקת סוכר.
הוא נמצא בכל דף אינסטגרם, מככב בארוחות הסופ"ש של הילדים ואין ארוחת בוקר מפוארת בלעדיו – הפנקייק הוא בין המאכלים הכי פוטוגניים בעולם, והטעם שלו נפלא לא פחות מהמראה שלו. אז איך מכינים פנקייק אוורירי ורך, כזה שכיף לטבול בסירופ מייפל או שוקולד? אילו גיוונים אפשר להוסיף למתכון לפנקייק כדי להפוך אותו ליצירת אמנות? ואיך להכין פנקייקים משודרגים? קבלו את הטיפים של השף הלבן להכנת הפנקייק האולטימטיבי!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקייק
המרכיבים ל15 מנות:
  • כוס קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 2 כפות סוכר
  • ביצה אחת
  • 3/4 כוס חלב 3% תנובה
  • 2 כפות שמן
  • כפית תמצית וניל
גודל תבנית: מחבת נון סטיק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך קערה גדולה ומוסיפים את הסוכר.

  • 02.

    טורפים את הביצה בקערה הבינונית. מוסיפים את החלב, השמן ותמצית הווניל ומערבבים היטב.

  • 03.

    מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח ובוחשים בכף עץ, היטב ובזהירות, רק עד שהקמח נרטב ומתקבלת בלילה נוזלית ודי סמיכה. חשוב לשים לב ולא לערבב יותר מדי כדי להימנע ממרקם צמיגי.

  • 04.

    משמנים את המחבת במפית נייר טבולה בכפית שמן ומחממים את המחבת בחום בינוני גבוה.

  • 05.

    מניחים מצקת של בלילה בתוך המחבת.

  • 06.

    כאשר החביתית מתחילה ליצור בועות גדולות בחלקה העליון - מחזיקים בידית המחבת והופכים את החביתית בעזרת המרית. ממשיכים לטגן עד שהצד השני משחים. 

  • 07.

    מוציאים את החביתיות מהמחבת (אין צורך להפוך שנית). ממשיכים להכין פנקייקים עד שכל הבלילה נגמרת.

  • 08.

    מגישים עם רוטב מייפל או שוקולד.

  • 09.

    בתאבון!

הידעת?

מתכון לפנקייק מעולה מתחיל מבלילה מצוינת. עקבו אחר הכמויות שמופיעות כאן במתכון לפנקייק, והקפידו לערבב את הבלילה בעדינות למשך זמן קצר, רק עד שהיא מתאחדת.
- איך מכינים פנקייק שלא נדבק למחבת? משתמשים במחבת נון-סטיק שעשויה מחומר מונע הידבקות, מתחילים לטגן את הפנקייקים רק כשהמחבת חמה ומשתמשים במעט שמן בכל נגלה - שכבה דקה שמכסה את המחבת תספיק בשביל להכין פנקייק מצוין, אוורירי ולא ספוג בשמן.
- מותר ואף רצוי להתפרע עם התוספות לפנקייק! שוקולד צ'יפס לבן, שוקולד צ'יפס חום, קוביות תותים, תפוחים או פירות יער, קינמון, מרשמלו, קוקוס טחון - שימו חופן מהתוספות האהובות עליכם בבלילה והמציאו בעצמכם מתכון לפנקייק משודרג ומיוחד במינו.

הכנת? כאן מדרגים
(2675)