מתכון לפנקייק יוגורט מקמח כוסמין | השף הלבן

פנקייק יוגורט מקמח כוסמין

ארוחת בוקר בריאה וטעימה: מתכון לפנקייקים רכים ואוורירייים עם קמח כוסמין ויוגורט עזים. כוס מיץ תפוזים ליד – ואתם מסודרים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פנקייק יוגורט מקמח כוסמין

המרכיבים ל7-8:

לפנקייקים:
  • 100 גרם קמח לבן
  • 80 גרם קמח כוסמין
  • 10 גרם אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים
  • 30 גרם סוכר
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • כפית תמצית וניל
  • 200 מ"ל יוגורט עזים פיראוס
  • 100 מ"ל חלב 3% שומן
להגשה:
  • סירופ מייפל
  • קונפיטורה טובה
  • קצפת

הוראות הכנה:

  • 01.

    לקערה גדולה מנפים קמח לבן, קמח מלא ואבקת אפייה, ומוסיפים פנימה את המלח.

  • 02.

    בקערה נוספת טורפים יחד עם מטרפה ידנית סוכר וביצים לתערובת אחידה.

  • 03.

    מוסיפים לתערובת הביצים חמאה מומסת, וניל, יוגורט וחלב, וממשיכים לטרוף עד שאחיד.

  • 04.

    מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים יחד רק עד שהתערובת מתאחדת (ולא יותר).

  • 05.

    שומרים את התערובת במקרר כחצי שעה.

  • 06.

    מחממים מחבת בינונית ומורחים אותה בשכבה דקיקה של חמאה או שמן.

  • 07.

    יוצקים מהבלילה כ-3/4 מקוטר המחבת, ומחכים עד להיווצרות בועיות קטנטנות על פני כל הפנקייק (3-4 דקות לערך).

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 08.

    הופכים את הפנקייק, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כדקה-שתיים, עד להזהבה של הצד השני.

  • 09.

    מגישים חם עם סירופ מייפל, קונפיטורה וקצפת

הכנת? כאן מדרגים
(0)