פנקייק יוגורט מקמח כוסמין
ארוחת בוקר בריאה וטעימה: מתכון לפנקייקים רכים ואוורירייים עם קמח כוסמין ויוגורט עזים. כוס מיץ תפוזים ליד – ואתם מסודרים.
המרכיבים ל7-8:
- 100 גרם קמח לבן
- 80 גרם קמח כוסמין
- 10 גרם אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 ביצים
- 30 גרם סוכר
- 75 גרם חמאה מומסת
- כפית תמצית וניל
- 200 מ"ל יוגורט עזים פיראוס
- 100 מ"ל חלב 3% שומן
- סירופ מייפל
- קונפיטורה טובה
- קצפת
הוראות הכנה:
-
01.
לקערה גדולה מנפים קמח לבן, קמח מלא ואבקת אפייה, ומוסיפים פנימה את המלח.
-
02.
בקערה נוספת טורפים יחד עם מטרפה ידנית סוכר וביצים לתערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים לתערובת הביצים חמאה מומסת, וניל, יוגורט וחלב, וממשיכים לטרוף עד שאחיד.
-
04.
מוסיפים פנימה את תערובת הקמח ומערבבים יחד רק עד שהתערובת מתאחדת (ולא יותר).
-
05.
שומרים את התערובת במקרר כחצי שעה.
-
06.
מחממים מחבת בינונית ומורחים אותה בשכבה דקיקה של חמאה או שמן.
-
07.
יוצקים מהבלילה כ-3/4 מקוטר המחבת, ומחכים עד להיווצרות בועיות קטנטנות על פני כל הפנקייק (3-4 דקות לערך).
טיימר מופעל
-
08.
הופכים את הפנקייק, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לטגן עוד כדקה-שתיים, עד להזהבה של הצד השני.
-
09.
מגישים חם עם סירופ מייפל, קונפיטורה וקצפת