מגדל פנקייקים עם גבינה לבנה ומייפל - הצעת הגשה של עידו גביש | השף הלבן

מגדל פנקייקים עם גבינה לבנה ומייפל – הצעת הגשה של עידו גביש

פנקייק הוא ללא ספק מנה טעימה ואהובה, אבל מגדל פנקייקים אוורירי עם תוספת קרם גבינה לבנה ורוטב מייפל, המלצת ההגשה של עידו, עוד לא טעמתם

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מגדל פנקייקים עם גבינה לבנה ומייפל - הצעת הגשה של עידו גביש
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל10-12 יחידות:

לפנקייקים:
  • 1 ביצה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 ו-1/2 כוסות (200 גרם) קמח
  • 1 כף אבקת אפייה 
  • 2 בננות בשלות בגודל בינוני חתוכות לפרוסות דקות (אם רוצים)
  • קורט מלח 
  • 2 כפות שמן או תרסיס שמן קנולה
מגישים עם:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 9% תנובה
  • 1/2 כוס מייפל (120 מ"ל)
גודל תבנית: מחבת טיגון קטנה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מקציפים יחד ביצה וסוכר, מוסיפים קמח, 1/4 כוס חלב, מלח ואבקת אפייה ומערבבים כדקה בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים (אפשר גם במיקסר). מוסיפים את שארית החלב וממשיכים לערבב עד שהבלילה הופכת אחידה.

  • 02.

    מחממים מחבת קטנה (קוטר 14-16 ומרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג (צריך לשמן רק בפעם הראשונה). יוצקים מצקת מהבלילה כך שתגיע לקצוות המחבת משבצים ב 4-5 פרוסות בננה ומטגנים על אש בינונית על שנוצרות בועות על הבלילה. הופכים ומטגנים כדקה נוספת מהצד השני.

  • 03.

    להרכבה: מגישים בצלחת 2-3 פנקייקים, מניחים מעל כל פנקייק שתי כפות גדושות גבינה ורוטב מייפל מעל.

  • 04.

    נשמר יומיים במקרר. אפשר לחמם במיקרוגל.

  • 05.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)