מתכון מאפינס זנגביל, לימון ואגס | השף הלבן

מאפינס זנגביל, לימון ואגס

מאפינס פירותי ופריך ובזכות הזנגוויל טעמו משלב בין מתיקות לחריפות

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס זנגביל, לימון ואגס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 1 כוס קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ גביע (או גביע "חצי מנה", 100 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 60 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה (סוכר חום בהיר לא מזוקק)
  • 1 כף שורש זנגביל טרי קלוף ומגורר (רצוי על מגררת מיקרופלן)
  • גרידת קליפת לימון אחד גדול
  • 1 אגס גדול קלוף ומגורר על מגררת גסה
  • 2 כפות סוכר דמררה
לציפוי:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית ב־12 עטרות נייר (מנז'טים) מס' 4

  • 02.

    מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

  • 03.

    בקערה קטנה טורפים את הביצה עם השמנת ועם מיץ הלימון.

  • 04.

    בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם חצי כוס סוכר דמררה, זנגביל וקליפת לימון במשך 4-3 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים לתערובת פירורית עדינה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את האגס המגורר ומערבלים במהירות נמוכה כדי לפזר את חתיכות האגס בתערובת באופן אחיד.

  • 06.

    מוסיפים את תערובת הביצה והשמנת ומערבלים במהירות איטית ערבול קצר ככל האפשר - התערובת צריכה להיות רק כמעט אחידה ולא חלקה.

  • 07.

    מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר. זורים חצי כפית סוכר דמררה על פני התערובת שבכל עטרת נייר.

  • 08.

    אופים במרכז התנור במשך 18-15 דקות, עד שפני המאפינס יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(133)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.