מאפינס זנגביל, לימון ואגס
מאפינס פירותי ופריך ובזכות הזנגוויל טעמו משלב בין מתיקות לחריפות
					המרכיבים ל 12 יחידות:
- 1 כוס קמח
 - ¼ כפית אבקת אפייה
 - ¼ כפית סודה לשתייה
 - קורט מלח
 - 1 ביצה גדולה
 - ½ גביע (או גביע "חצי מנה", 100 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
 - 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
 - 60 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
 - ½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה (סוכר חום בהיר לא מזוקק)
 - 1 כף שורש זנגביל טרי קלוף ומגורר (רצוי על מגררת מיקרופלן)
 - גרידת קליפת לימון אחד גדול
 - 1 אגס גדול קלוף ומגורר על מגררת גסה
 - 2 כפות סוכר דמררה
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית ב־12 עטרות נייר (מנז'טים) מס' 4
 - 
								02.
								
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
 - 
								03.
								
בקערה קטנה טורפים את הביצה עם השמנת ועם מיץ הלימון.
 - 
								04.
								
בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם חצי כוס סוכר דמררה, זנגביל וקליפת לימון במשך 4-3 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים לתערובת פירורית עדינה.
טיימר מופעל
 - 
								05.
								
מוסיפים את האגס המגורר ומערבלים במהירות נמוכה כדי לפזר את חתיכות האגס בתערובת באופן אחיד.
 - 
								06.
								
מוסיפים את תערובת הביצה והשמנת ומערבלים במהירות איטית ערבול קצר ככל האפשר - התערובת צריכה להיות רק כמעט אחידה ולא חלקה.
 - 
								07.
								
מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר. זורים חצי כפית סוכר דמררה על פני התערובת שבכל עטרת נייר.
 - 
								08.
								
אופים במרכז התנור במשך 18-15 דקות, עד שפני המאפינס יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
טיימר מופעל
 - 
								09.
								
מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.
טיימר מופעל
 
									

