מאפינס זנגביל, לימון ואגס
מאפינס פירותי ופריך ובזכות הזנגוויל טעמו משלב בין מתיקות לחריפות
המרכיבים ל12 יחידות:
- 1 כוס קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 1 ביצה גדולה
- ½ גביע (או גביע "חצי מנה", 100 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- 60 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- ½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה (סוכר חום בהיר לא מזוקק)
- 1 כף שורש זנגביל טרי קלוף ומגורר (רצוי על מגררת מיקרופלן)
- גרידת קליפת לימון אחד גדול
- 1 אגס גדול קלוף ומגורר על מגררת גסה
- 2 כפות סוכר דמררה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית ב־12 עטרות נייר (מנז'טים) מס' 4
-
02.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
-
03.
בקערה קטנה טורפים את הביצה עם השמנת ועם מיץ הלימון.
-
04.
בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם חצי כוס סוכר דמררה, זנגביל וקליפת לימון במשך 4-3 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים לתערובת פירורית עדינה.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את האגס המגורר ומערבלים במהירות נמוכה כדי לפזר את חתיכות האגס בתערובת באופן אחיד.
-
06.
מוסיפים את תערובת הביצה והשמנת ומערבלים במהירות איטית ערבול קצר ככל האפשר - התערובת צריכה להיות רק כמעט אחידה ולא חלקה.
-
07.
מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר. זורים חצי כפית סוכר דמררה על פני התערובת שבכל עטרת נייר.
-
08.
אופים במרכז התנור במשך 18-15 דקות, עד שפני המאפינס יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.
טיימר מופעל