מתכון מאפינס זנגביל, לימון ואגס | השף הלבן

מאפינס זנגביל, לימון ואגס

מאפינס פירותי ופריך ובזכות הזנגוויל טעמו משלב בין מתיקות לחריפות

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס זנגביל, לימון ואגס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12 יחידות:

  • 1 כוס קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 1 ביצה גדולה
  • ½ גביע (או גביע "חצי מנה", 100 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 60 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר דמררה (סוכר חום בהיר לא מזוקק)
  • 1 כף שורש זנגביל טרי קלוף ומגורר (רצוי על מגררת מיקרופלן)
  • גרידת קליפת לימון אחד גדול
  • 1 אגס גדול קלוף ומגורר על מגררת גסה
  • 2 כפות סוכר דמררה
לציפוי:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית שקעים סטנדרטית ב־12 עטרות נייר (מנז'טים) מס' 4

  • 02.

    מנפים יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

  • 03.

    בקערה קטנה טורפים את הביצה עם השמנת ועם מיץ הלימון.

  • 04.

    בקערה בינונית מערבלים את החמאה עם חצי כוס סוכר דמררה, זנגביל וקליפת לימון במשך 4-3 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים לתערובת פירורית עדינה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את האגס המגורר ומערבלים במהירות נמוכה כדי לפזר את חתיכות האגס בתערובת באופן אחיד.

  • 06.

    מוסיפים את תערובת הביצה והשמנת ומערבלים במהירות איטית ערבול קצר ככל האפשר - התערובת צריכה להיות רק כמעט אחידה ולא חלקה.

  • 07.

    מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר. זורים חצי כפית סוכר דמררה על פני התערובת שבכל עטרת נייר.

  • 08.

    אופים במרכז התנור במשך 18-15 דקות, עד שפני המאפינס יבשים למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מחלצים את המאפינס מהשקעים ומעבירים לרשת להשלמת הצינון.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(133)