מאפינס גזר טבעוניים עם ציפוי לבן מתוק | השף הלבן

מאפינס גזר טבעוניים עם ציפוי לבן מתוק

אולגה טוכשר עם מתכון למאפינס גזר טבעוניים שהם מעין עוגות אישיות קטנות: כתומות, עסיסיות וטעימות מאוד, שמוגשות עם תוספת

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפינס גזר טבעוניים עם ציפוי לבן מתוק
צילום: אולגה טוכשר עיצוב: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 12:

  • 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 כף זרעי פשתן טחונים
  • 1 כפית שטוחה קינמון, או לפי הטעם
  • קורט מלח
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
  • 70 מ"ל (1 גביע קטן) רסק תפוחים לא ממותק
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) סילאן או מייפל
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 3 גזרים בינוניים (בערך 1.5 כוסות), מגוררים בפומפייה דקה
  • חופן חמוציות
ציפוי:
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1.5 כפות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מילות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (או לחלופין משמנים היטב).

  • 02.

    מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, סוכר, פשתן, קינמון ומלח.

  • 03.

    מוסיפים את משקה הסויה, רסק התפוחים, הסילאן, השמן ומיץ הלימון ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים.

  • 04.

    מוסיפים את הגזר והחמוציות ומערבבים היטב.

  • 05.

    ממלאים את השקעים עד ¾ גובה ואופים כ-20 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוציאים את המאפינס מהתנור ומצננים.

  • 07.

    מכינים את הציפוי: מערבבים הקערה את אבקת הסוכר ומשקה סויה עד שמתקבלת תערובת סמיכה. אם היא סמיכה מדי, אפשר לדלל עם עוד קצת משקה סויה.

  • 08.

    מזלפים את הציפוי מעל המאפינס ומגישים.

  • 09.

    שומרים בכלי אטום.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.