מאפינס גזר טבעוניים עם ציפוי לבן מתוק
אולגה טוכשר עם מתכון למאפינס גזר טבעוניים שהם מעין עוגות אישיות קטנות: כתומות, עסיסיות וטעימות מאוד, שמוגשות עם תוספת
המרכיבים ל12:
- 250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח
- 1.5 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 1 כף זרעי פשתן טחונים
- 1 כפית שטוחה קינמון, או לפי הטעם
- קורט מלח
- 180 מ"ל (3/4 כוס) משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
- 70 מ"ל (1 גביע קטן) רסק תפוחים לא ממותק
- 80 מ"ל (1/3 כוס) סילאן או מייפל
- 2 כפות שמן
- 1 כפית מיץ לימון
- 3 גזרים בינוניים (בערך 1.5 כוסות), מגוררים בפומפייה דקה
- חופן חמוציות
- 100 גרם אבקת סוכר
- 1.5 כפות משקה סויה תנובה ALTERNATIVE ללא תוספת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מילות. מרפדים תבנית שקעים במנז'טים (או לחלופין משמנים היטב).
-
02.
מערבבים בקערה גדולה בעזרת מטרפה ידנית את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, סוכר, פשתן, קינמון ומלח.
-
03.
מוסיפים את משקה הסויה, רסק התפוחים, הסילאן, השמן ומיץ הלימון ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים.
-
04.
מוסיפים את הגזר והחמוציות ומערבבים היטב.
-
05.
ממלאים את השקעים עד ¾ גובה ואופים כ-20 דקות, או עד שהמאפינס מזהיבים, וקיסם שננעץ במרכז כל מאפין יוצא יבש ללא פירורים.
טיימר מופעל
-
06.
מוציאים את המאפינס מהתנור ומצננים.
-
07.
מכינים את הציפוי: מערבבים הקערה את אבקת הסוכר ומשקה סויה עד שמתקבלת תערובת סמיכה. אם היא סמיכה מדי, אפשר לדלל עם עוד קצת משקה סויה.
-
08.
מזלפים את הציפוי מעל המאפינס ומגישים.
-
09.
שומרים בכלי אטום.