דונאטס אפויים עם ציפוי שוקולד וסוכריות
המתכון המושלם לחנוכה: דונאטס קלאסיים של נטלי לוין עם ציפוי שוקולד וסוכריות שכולם אוהבים! ואפילו לא צריכים לטגן אותם, כי במתכון הזה הדונאטס אפויים בתנור
המרכיבים ל12-14 יחידות:
- 1 ביצה L
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/2 מיכל (100 מ"ל) יוגורט BIO תנובה
- 3 כפות (45 מ"ל) שמן
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 25 גרם (1/4 כוס) שקדים מולבנים טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- סוכריות צבעוניות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית בחמאה רכה.
-
02.
בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, מלח, וניל, שמנת, יוגורט ושמן לתערובת אחידה.
-
03.
מוסיפים קמח, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
-
04.
יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים כ-3/4 מגובהם.
-
05.
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהדונאטס מזהיבים ומתייצבים.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית. אם יש צורך, מיישרים מעט את החלק העליון כדי שהם "ישבו" כמו שצריך באופן ישר.
-
07.
ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
-
08.
טובלים בעדינות את הדונאטס בציפוי ומניחים על גבי צלחת הגשה.
-
09.
מפזרים סוכריות צבעוניות ומגישים.
-
10.
בתאבון!