עוגת מיני סופגניות שמנת
עוגה שמורכבת מהמון סופגניות קטנטנות? כן! עוד מתכון יצירתי ונפלא של אפרת ליכטנשטט לעוגת סופגניות שמנת שיהפכו את חג החנוכה שלכם – למיוחד!
המרכיבים ל32-25 מיני סופגניות:
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- חצי כוס סוכר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 מיכל (250 מ״ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 120-160 מ״ל חלב חמים
- 1 כפית מלח
- 100-50 גרם חמאה מומסת
- ריבה מכל סוג שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים קמח, שמרים וסוכר בקערת מיקסר ומערבבים היטב.
-
02.
מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את השמנת ומחצית מהחלב.
-
03.
מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ-10 דקות לבצק גמיש וחלק. אם הבצק נראה לכם רטוב מדי הוסיפו כף קמח, ואם הוא פירורי ולא מתאחד לכדור הוסיפו את כל החלב (ואף יותר, אם צריך). הבצק צריך להתפס על וו הלישה ויכול להדבק קצת למטה אבל בגדול להיות אחיד, רך ומעט דביק.
טיימר מופעל
-
04.
אחרי 9 דקות מוציאים את הבצק מהמיקסר ומעבירים לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, בחורף זה יכול לקחת גם שעה וחצי - חשוב להיות סבלניים. (אפשר גם להתפיח לילה/שש-שבע שעות במקרר)
טיימר מופעל
-
05.
אחרי ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים קטנים ושווים במשקל 30 גרם, מכרדדים לכדורים יפים, ומניחים בתבנית במרווחים גדולים.
-
06.
מברישים כל כדור בחמאה מומסת, מכסים ומתפיחים 30-60 דקות עד שהכדורים מכפילים את נפחם. בחורף זה יכול לקחת גם שעה וחצי - חשוב להיות סבלניים.
טיימר מופעל
-
07.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
08.
מברישים שוב את הכדורים בחמאה מומסת אחרי שהם תפחו.
-
09.
אופים 20-25 דקות או עד שהסופגניות שחומות ויפות.
טיימר מופעל
-
10.
מפזרים אבקת סוכר.
-
11.
מצננים לפני שממלאים בריבה.
-
12.
בתאבון!