אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו
פריכות, קרמיות ועשירות! הכירו את אצבעות גבינת המסקרפונה של רחלי קרוט – מתכון פשוט שמכינים מהר ואוכלים אפילו מהר יותר
המרכיבים ל24 יחידות:
- 1 חבילה (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
- 5 כפות גבינה לבנה 9% או 5% תנובה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 כף תמצית וניל איכותית
- 3 כפות קורנפלור
- 6-7 עלי פילו "מעדנות" מופשרים על פי הוראות היצרן
- תרסיס שמן או חמאה מומסת להברשה
- 1/3 כוס מים
- 1/3 כוס מייפל
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור ל-190 מעלות.
-
02.
בקערה גדולה שמים גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, אבקת סוכר, וניל וקורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת קרם חלק.
-
03.
מעבירים את הקרם לשקית זילוף (אין צורך בצנתר) או לשקית סנדביצ'ים במידה ואין שקית זילוף. חותכים את השפיץ של השקית כך שיווצר חור בקוטר 2-3 ס"מ.
-
04.
פורשים עלה פילו על השיש ומתיזים תרסיס שמן בשכבה אחידה על כל העלה. אם לא משתמשים בתרסיס שמן פשוט מורחים את העלה בשכבה דקה של חמאה.
-
05.
חותכים את העלה ל-4 מלבנים שווים ומניחים פס מהמילוי בחלק התחתון. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה וסוגרים את הקצוות כמו שמכינים אגרול.
-
06.
חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
-
07.
מניחים את אצבעות הפילו על תבנית תנור ומתיזים מעל שמן. חשוב שכל הבצק יהיה מכוסה בשכבה דקה של שמן כי עלי פילו נוטים להתייבש מהר כי אין בהם שומן.
-
08.
אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהאצבעות מוכנות וזהובות.
טיימר מופעל
-
09.
בינתיים מבשלים בסיר מים, מייפל ווניל במשך 2 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
10.
כשאצבעות הפילו מוכנות מברישים אותן בסירופ.
הידעת?
הידעת?
שימו לב - כל עלה פילו מספיק ל-4 אצבעות גבינה.
ניתן לעטר את האצבעות בקוקוס, פיסטוקים קצוצים או שומשום.
אם אוהבים, מומלץ להוסיף למילוי צימוקים, חמוציות, גרידת לימון או תפוז ואפילו שוקולד צ'יפס.