אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו - טעים וקל להכנה | השף הלבן

אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו

פריכות, קרמיות ועשירות! הכירו את אצבעות גבינת המסקרפונה של רחלי קרוט – מתכון פשוט שמכינים מהר ואוכלים אפילו מהר יותר

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אצבעות גבינה מתוקות מבצק פילו
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל24 יחידות:

  • 1 חבילה (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 5 כפות גבינה לבנה 9% או 5% תנובה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 1 כף תמצית וניל איכותית
  • 3 כפות קורנפלור
  • 6-7 עלי פילו "מעדנות" מופשרים על פי הוראות היצרן
  • תרסיס שמן או חמאה מומסת להברשה
להברשה לאחר האפייה:
  • 1/3 כוס מים
  • 1/3 כוס מייפל
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור ל-190 מעלות.

  • 02.

    בקערה גדולה שמים גבינת מסקרפונה, גבינה לבנה, אבקת סוכר, וניל וקורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת קרם חלק.

  • 03.

    מעבירים את הקרם לשקית זילוף (אין צורך בצנתר) או לשקית סנדביצ'ים במידה ואין שקית זילוף. חותכים את השפיץ של השקית כך שיווצר חור בקוטר 2-3 ס"מ.

  • 04.

    פורשים עלה פילו על השיש ומתיזים תרסיס שמן בשכבה אחידה על כל העלה. אם לא משתמשים בתרסיס שמן פשוט מורחים את העלה בשכבה דקה של חמאה.

  • 05.

    חותכים את העלה ל-4 מלבנים שווים ומניחים פס מהמילוי בחלק התחתון. מגלגלים לצורת רולדה הדוקה וסוגרים את הקצוות כמו שמכינים אגרול.

  • 06.

    חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.

  • 07.

    מניחים את אצבעות הפילו על תבנית תנור ומתיזים מעל שמן. חשוב שכל הבצק יהיה מכוסה בשכבה דקה של שמן כי עלי פילו נוטים להתייבש מהר כי אין בהם שומן.

  • 08.

    אופים בתנור במשך 30 דקות או עד שהאצבעות מוכנות וזהובות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    בינתיים מבשלים בסיר מים, מייפל ווניל במשך 2 דקות ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 10.

    כשאצבעות הפילו מוכנות מברישים אותן בסירופ.

הידעת?

הידעת?
שימו לב - כל עלה פילו מספיק ל-4 אצבעות גבינה.
ניתן לעטר את האצבעות בקוקוס, פיסטוקים קצוצים או שומשום.
אם אוהבים, מומלץ להוסיף למילוי צימוקים, חמוציות, גרידת לימון או תפוז ואפילו שוקולד צ'יפס.

הכנת? כאן מדרגים
(21)