בומבולוני במילוי קרם מסקרפונה - טעים וקל להכנה | השף הלבן

בומבולוני במילוי קרם מסקרפונה

הכירו את הבומבולוני: סופגניות איטלקיות עשירות ורכות במיוחד בציפוי סוכר. סידרנו לכם את הגרסה של נטלי לוין במילוי מסקרפונה וניל מפנק במיוחד 

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
בומבולוני במילוי קרם מסקרפונה
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל20-25 יחידות מיני בומבולוני:

לבצק שמרים:
  • 3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 1 שקיק (11 גרם) שמרים יבשים
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 3 ביצים L
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) חלב תנובה
  • ½ כפית מלח
לטיגון:
  • 1 ליטר שמן
לציפוי הבומבולוני:
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
למלית קרם מסקרפונה וניל:
  • 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
  • 5 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן" קרה מאוד
גודל תבנית: סיר טיגון + שק זילוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, סוכר, שמרים, קליפת לימון, ביצים, חמאה, חלב ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 10-12 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים.

    טיימר מופעל
    00:12:00
  • 02.

    מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך 1-2 שעות או עד שהוא מכפיל את נפחו.

  • 03.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של 1-2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 5-6 ס"מ.

  • 04.

    מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית או מגש מרופד בנייר אפייה משומן היטב.

  • 05.

    מכסים ומתפיחים את עיגולי הבצק במשך 25-45 דקות או עד שהם תפוחים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 06.

    מחממים שמן בסיר רחב עד לטמפרטורה של 160 מעלות.

  • 07.

    מטגנים את הסופגניות במשך 2-3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מוציאים לנייר סופג ומיד מגלגלים בסוכר לציפוי החלק החיצוני.

  • 09.

    מלית קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר, פודינג ווניל ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 10.

    מגבירים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמנת בזרם דק תוך כדי הקצפה מהירה. ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

  • 11.

    מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ.

  • 12.

    יוצרים חור קטן בצד של הבומבולוני וממלאים בקרם בנדיבות.

  • 13.

    מגישים מיד. בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)