מתכון סופגניות אמריקאיות | השף הלבן

סופגניות אמריקאיות

סופגניות ביתיות פשוטות להכנה וטעימות להפליא

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות אמריקאיות
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל20 מנות:

  • 1 כוס+1 כף (150 גרם) קמח
  • ¼ כוס מים
  • 1/3 כוס חלב "תנובה" מלא (3%)
  • 100 גרם חמאת "תנובה" קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית סוכר
  • ¾ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • שמן צמחי, לטיגון
  • אבקת סוכר, להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול מניחים את המים, החלב, קוביות החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הוניל ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית-גבוהה תוך ערבוב לסירוגין.

  • 02.

    מוסיפים את הקמח בהדרגה ותוך כדי ערבוב מתמיד. מערבבים היטב במשך 3 דקות, עד שמתקבל בצק חלק, מבריק וללא גושים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מעבירים את הבלילה לקערה של מיקסר (או לקערה רגילה ומיקסר ידני). מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה ומערבלים את הבלילה היטב בין כל ביצה. מערבלים במהירות בינונית עד שהבלילה מתקררת לטמפרטורת החדר.

  • 04.

    מציפים סיר כבד בשמן לטיגון עמוק לגובה ½ 7 ס"מ ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.

  • 05.

    כשהשמן חם, בעזרת מצקת יוצקים לתוכו בעדינות מבלילת הבצק. יש להקפיד שלא למלא את הסיר יתר על המידה, כ- 4-5 יחידות בכל סבב. מטגנים את סופגניות עד להזהבה במשך 5 דקות. מדי פעם הופכים את הסופגניות לטיגון אחיד. הסופגניות מוכנות אחרי שתפחו בטיגון וקיבלו גוון שזוף עמוק.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    בעזרת כף מחרוות, מעבירים את הספוגניות לצלחת מרופדת בנייר סופג. מפדרים באבקת סוכר ומגישים חם. חוזרים על סדר הפעולות עם יתר הבלילה.  

הכנת? כאן מדרגים
(125)