Mac & Cheese
קלאסיקה אמריקאית! זהו אחד המאכלים המסורתיים בארה"ב. הגרסה הזו ללא גלוטן – אך ניתן להמיר את הפסטה לפסטה קרניים רגילה.
המרכיבים ל6-8:
- 250 גרם פסטה ללא גלוטן (רצוי פסטה מקמח עדשים אדומות)
- 3 כפות חמאת תנובה
- 3 כפות קורנפלור
- 2 כוסות משקה שקדים תנובה
- 1 כוס פתיתי כרובית מוקפאים סנפרוסט
- 2 כוסות פתיתי עמק 15%
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט
- זרעי קצח או שומשום שחור לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה או מלבנית גדולה בחמאה.
-
02.
מפשירים ומסננים 1 כוס פתיתי כרובית סנפרוסט, מייבשים במגבת מטבח, עד לייבוש
-
03.
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה בתוספת כפית מלח וכף שמן זית,עד שהפסטה מוכנה אך עדיין קצת אל-דנטה. שוטפים קלות מתחת למי ברז, מסנניםהיטב ומערבבים עם מעט שמן. שמים בצד.
-
04.
בסיר בינוני על אש קטנה, ממיסים את החמאה. בכלי קטן מערבבים את הקורנפלורעם מעט ממשקה השקדים כדי ליצור מרקם משחתי. מוסיפים לסיר ביחד עם יתרת משקההשקדים ופתיתי הכרובית ומערבבים היטב. בוחשים פנימה את 2 כוסות הגבינה,המלח, הפלפל וקורט אגוז המוסקט. מבשלים בבחישה כ 5- דקות.
-
05.
מערבבים את הפסטה עם הרוטב ויוצקים לתבנית המוכנה. מקשטים בעוד קורטאגוז מוסקט ומפזרים קצח אם יש.
-
06.
אופים כ 55-45- דקות עד שהגבינה יציבה, זהובה ומבעבעת.אם הקרום יבש מדי, ניתן להבריש אותו בשמן זית ו/או משקה שקדים.מניחים לנוח 15-10 דקות לפני שמגישים.
טיימר מופעל