שעועית מוקפצת עם ניוקי עגבניות ומרווה
מנה קלילה, שמשלבת ירקות מוקפצים וצלויים עם ניוקי. נהדרת כתוספת לחזה עוף בגריל, למשל, או עם ביצה עלומה למעלה וקצת גבינה מגוררת מעל

המרכיבים ל 4-6 מנות:
- 350 גרם עגבניות שרי חצויות
- 5 כפות שמן זית
- מלח
- חבילה (של 350 גרם) ניוקי בוואקום
- 2 שיני שום כתושות
- 300 גרם שעועית ירוקה עדינה "סנפרוסט" מופשרת
- 10 עלי מרווה גדולים קצוצים לרצועות דקות
- פלפל שחור טחון טרי
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את הגריל של התנור.
-
02.
מקפיצים את העגבניות החצויות ב-2 כפות שמן זית ומסדרים אותן בתבנית בשכבה אחת כשהצד החתוך כלפי מעלה. בוזקים מעט מלח וקולים תחת הגריל החם במשך 10 דקות או עד שהן רכות וחרוכות קצת.
טיימר מופעל
-
03.
בינתיים מבשלים את הניוקי בהרבה מי מלח רותחים עד שהם צפים על פני המים (כ-2 דקות מרגע הרתיחה). מוציאים את הניוקי בכף מחוררת למסננת גדולה ומניחים להם להתייבש מעט.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים את השמן הנותר במחבת גדולה וכבדה, מוסיפים את השום והשעועית ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2-3 דקות - עד שהשעועית מתרככת מעט ומתכהה. מוסיפים את המרווה ומטגנים 30 שניות נוספות. מוסיפים את הניוקי המבושלים ואת העגבניות הצלויות עם כל המיצים שהצטברו בתבנית.
טיימר מופעל
-
05.
מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לטגן תוך ערבוב בכף עץ במשך 2-3 דקות - עד שהניוקי מתחממים היטב וסופגים לתוכם את מיצי הירקות. מגישים חם.
טיימר מופעל