מתכון פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן | השף הלבן

פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן

נשארו לכם שאריות פסטה מאתמול? אפשר להכין איתן פשטידה מהירה וטעימה לכל המשפחה

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת אטריות, גבינה ובצל מטוגן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 3/4 מיכל שמנת חמוצה בטעם של פעם של תנובה
  • 3/4 מיכל גבינת קוטג' 5% של תנובה
  • 35 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 ביצה
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 200 גרם איטריות
  • מלח ים לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
להגשה:
  • עגבניה
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים רותחים שהומלחו קלות. מבשלים את האיטריות עד שהם מבושלים לדרגת אל- דנטה, כמו שמופיע בהוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים.

  • 03.

    מחממים מחבת עמוקה וחסינת חום מעל להבה בינונית עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה, כ-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    בקערה גדולה, מניחים שמנת חמוצה, קוטג', חמאה וביצים ומערבלים היטב. מניחים בצד.

  • 05.

    מערבבים את הבצל הקצוץ עם תערובת הגבינות והאיטריות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מחזירים את התערובת למחבת או לתבנית משומנת ואופים בתנור עד להזהבה, 35-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    לפני ההגשה סוחטים מעל המאפה עגבניה ומזליפים מעט שמן זית.

הכנת? כאן מדרגים
(1555)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.