פסטה פטה ים תיכונית
לא רק פטריות, רוזה או פסטו – הגיע הזמן לפסטה שמנת חדשה לשבועות! פסטה ברוטב שמנת עם פטה כבשים, זעתר, אורגנו ומרווה שתכניס לכם טעם מעניין יותר לארוחת החג
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל6-4 מנות:
- 1/2 כוס עלי אורגנו טריים
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה מומלץ פוזילי
- 4 כפות שמן זית
- 12 עלי מרווה
- 50 גרם חמאה
- 1 כף תבלין זעתר
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 חבילה פחות 2 כפות (200 גרם) פטה עיזים 16% "פיראוס" מפוררת
להגשה:
- 2 כפות פטה עיזים 16% "פיראוס" מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את האורגנו, הבזיליקום, הפטה והשמנת לבישול וטוחנים רק עד שהעלים קצוצים דק ולא יותר.
-
02.
מבשלים את הפסטה בשפע מים מומלחים, לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול ומסננים.
-
03.
יוצקים למחבת שמן זית ומטגנים את עלי המרווה על להבה בינונית, כחצי דקה מכל צד, עד לפריכות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
04.
לאותה המחבת מוסיפים חמאה, זעתר ושום, ומחממים תוך כדי ערבוב עד להמסת החמאה. מוסיפים מלח, פלפל, את רוטב השמנת ואת מי הבישול ומביאים לרתיחה.
-
05.
מנמיכים להבה לבינונית, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים דקה נוספת לספיגת טעמים.
-
06.
מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים פטה וצ'יפס מרווה ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים