פסטה פטה ים תיכונית
לא רק פטריות, רוזה או פסטו – הגיע הזמן לפסטה שמנת חדשה לשבועות! פסטה ברוטב שמנת עם פטה כבשים, זעתר, אורגנו ומרווה שתכניס לכם טעם מעניין יותר לארוחת החג

המרכיבים ל 6-4 מנות:
- 1/2 כוס עלי אורגנו טריים
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה מומלץ פוזילי
- 4 כפות שמן זית
- 12 עלי מרווה
- 50 גרם חמאה
- 1 כף תבלין זעתר
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 חבילה פחות 2 כפות (200 גרם) פטה עיזים 16% "פיראוס" מפוררת
- 2 כפות פטה עיזים 16% "פיראוס" מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את האורגנו, הבזיליקום, הפטה והשמנת לבישול וטוחנים רק עד שהעלים קצוצים דק ולא יותר.
-
02.
מבשלים את הפסטה בשפע מים מומלחים, לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול ומסננים.
-
03.
יוצקים למחבת שמן זית ומטגנים את עלי המרווה על להבה בינונית, כחצי דקה מכל צד, עד לפריכות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
04.
לאותה המחבת מוסיפים חמאה, זעתר ושום, ומחממים תוך כדי ערבוב עד להמסת החמאה. מוסיפים מלח, פלפל, את רוטב השמנת ואת מי הבישול ומביאים לרתיחה.
-
05.
מנמיכים להבה לבינונית, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים דקה נוספת לספיגת טעמים.
-
06.
מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים פטה וצ'יפס מרווה ומגישים.