פסטה שמנת קצת אחרת | השף הלבן

פסטה פטה ים תיכונית

לא רק פטריות, רוזה או פסטו – הגיע הזמן לפסטה שמנת חדשה לשבועות! פסטה ברוטב שמנת עם פטה כבשים, זעתר, אורגנו ומרווה שתכניס לכם טעם מעניין יותר לארוחת החג

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פסטה פטה ים תיכונית
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-4 מנות:

  • 1/2 כוס עלי אורגנו טריים
  • 1 כוס עלי בזיליקום
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה מומלץ פוזילי
  • 4 כפות שמן זית
  • 12 עלי מרווה
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף תבלין זעתר
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה פחות 2 כפות (200 גרם) פטה עיזים 16% "פיראוס" מפוררת
להגשה:
  • 2 כפות פטה עיזים 16% "פיראוס" מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון את האורגנו, הבזיליקום, הפטה והשמנת לבישול וטוחנים רק עד שהעלים קצוצים דק ולא יותר.

  • 02.

    מבשלים את הפסטה בשפע מים מומלחים, לפי הוראות היצרן. שומרים חצי כוס ממי הבישול ומסננים.

  • 03.

    יוצקים למחבת שמן זית ומטגנים את עלי המרווה על להבה בינונית, כחצי דקה מכל צד, עד לפריכות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 04.

    לאותה המחבת מוסיפים חמאה, זעתר ושום, ומחממים תוך כדי ערבוב עד להמסת החמאה. מוסיפים מלח, פלפל, את רוטב השמנת ואת מי הבישול ומביאים לרתיחה.

  • 05.

    מנמיכים להבה לבינונית, מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים דקה נוספת לספיגת טעמים.

  • 06.

    מעבירים לצלחות הגשה, בוזקים פטה וצ'יפס מרווה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(4)