פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת
מנת פסטה עשירה עם טונה, עגבניות ושמנת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 500 גרם פסטה "פנה"
- מלח
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבנייה בינונית קלופה וחתוכה גס
- 1 קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 2 קופסאות טונה במים מסוננות
- 2 מיכלים (250 מ"ל כ"א) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- רבע לימון
- פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פסטו
- 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 2 כפות צנובר קלוי
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים 4 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים חצי כפית מלח.
-
02.
מוסיפים את הפסטה, בוחשים ומבשלים עד לריכוך (הפסטה צריכה להיות נוחה לנגיסה, מה שמכונה "אל דאנטה) ומצננים.
-
03.
במחבת גבוהה מחממים כף שמן זית ומזהיבים את הבצל.
-
04.
מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ,את קוביות העגבנייה, רצועות הגזר והקישוא ומערבבים כ- 4 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים למחבת את הטונה וקורט פלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות על להבה בינונית.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את השמנת ומחממים עד להסמכה קלה. מתבלים ברבע לימון סחוט, מלח וכפית פסטו.
-
07.
מגבירים את הלהבה ומחממים תוך ערבוב עד להסמכה מלאה. להגשה:
-
08.
מעבירים 4 מנות של פסטה לקערה, יוצקים מעל שתי כפות מים ומחממים כדקה במיקרו.
-
09.
מחלקים את הפסטה לקערות אישיות ומעל יוצקים מהרוטב. מפזרים מעל כל מנה את פתיתי הפרמזן והצנוברים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים