מתכון פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת | השף הלבן

פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת

מנת פסטה עשירה עם טונה, עגבניות ושמנת

מאת: מתכון גולש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה פנה ברוטב טונה עגבניות ושמנת

המרכיבים ל4 מנות:

  • 500 גרם פסטה "פנה"
  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה בינונית קלופה וחתוכה גס
  • 1 קישוא בינוני חתוך לקוביות קטנות
  • 2 קופסאות טונה במים מסוננות
  • 2 מיכלים (250 מ"ל כ"א) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
  • רבע לימון
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית פסטו
  • 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 2 כפות צנובר קלוי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מרתיחים 4 ליטר מים בסיר גדול ומוסיפים חצי כפית מלח.

  • 02.

    מוסיפים את הפסטה, בוחשים ומבשלים עד לריכוך (הפסטה צריכה להיות נוחה לנגיסה, מה שמכונה "אל דאנטה) ומצננים.

  • 03.

    במחבת גבוהה מחממים כף שמן זית ומזהיבים את הבצל.

  • 04.

    מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ,את קוביות העגבנייה, רצועות הגזר והקישוא ומערבבים כ- 4 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים למחבת את הטונה וקורט פלפל שחור ומערבבים כ-2 דקות על להבה בינונית.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מוסיפים את השמנת ומחממים עד להסמכה קלה. מתבלים ברבע לימון סחוט, מלח וכפית פסטו.

  • 07.

    מגבירים את הלהבה ומחממים תוך ערבוב עד להסמכה מלאה. להגשה:

  • 08.

    מעבירים 4 מנות של פסטה לקערה, יוצקים מעל שתי כפות מים ומחממים כדקה במיקרו.

  • 09.

    מחלקים את הפסטה לקערות אישיות ומעל יוצקים מהרוטב. מפזרים מעל כל מנה את פתיתי הפרמזן והצנוברים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(143)