פסטה עגבניות עם גבינה בולגרית
מנת פסטה צבעונית וקלילה עם נגיעות גבינה בולגרית

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 חבילת פסטה פוזילי (או כל פסטה אחרת, לבחירתכם)
- 1 בצל, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק
- 1 ק"ג עגבניות בשלות, קלופות וקצוצות, ללא הזרעים או עגבניות קצוצות בקופסת שימורים משקל 800 גרם.
- 1 כף רסק עגבניות/ ממרח עגבניות מיובשות של אוליביה
- שמן זית
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל גרוס טרי, לפי הטעם
- 150 גרם גבינה בולגרית מעודנת של פיראוס
- צרור עלי בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה במשך 10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים את השום ומטגנים 1-2 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את העגבניות והרסק ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-20-30 דקות תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד שהעגבניות מתפרקות והופכות לרוטב סמיך. טועמים ומתקנים תיבול ואם צריך, מוסיפים מעט מים.
טיימר מופעל
-
04.
בינתיים, מבשלים את הפסטה על פי הוראות ההכנה שעל האריזה.
-
05.
כשהפסטה מוכנה מסננים ומחזירים לסיר. יוצקים את הרוטב לפסטה ומערבבים היטב. מוסיפים עלי בזיליקום ומפוררים את הגבינה. מערבבים ומעבירים לקעריות הגשה. מזליפים מעט שמן זית, מפוררים מעל מעט גבינה ומגישים מיד.