מתכון פסטה ברוטב שמנת, חציל קלוי וגמבה | השף הלבן

פסטה ברוטב שמנת, חציל קלוי וגמבה

פסטה עם רוטב שמנת מיוחד עם חציל קלוי וקוביות גמבה קטנות שתוכלו לקשט בגבינה בולגרית ופטרוזיליה. מנה מושלמת לשבועות וכארוחת ערב בכל השנה!

מאת: מזל צדקה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב שמנת, חציל קלוי וגמבה

המרכיבים ל2-3 מנות:

  • חצי חבילת ספגטי מבושל במים
  • 1 שמנת לבישול
  • 1 חציל
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות קטנות.
  • שן שום כתושה (אפשר גם קוביית שום של דורות)
  • קוביית בזיליקום או מעט בזיליקום טרי
  • מעט פטרוזיליה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט גבינה בולגרית מעודנת.

הוראות הכנה:

  • 01.

    קולים את החציל על אש גלויה, מצננים, מרוקנים את תוכנו וטוחנים.

  • 02.

    מחממים בסיר מעט שמן. קוצצים את הגמבה לקוביות קטנות ומטגנים קלות.

  • 03.

    מוסיפים את השום והבזיליקום וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את השמנת, המלח והפלפל והחציל הקלוי.

  • 05.

    מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-5-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 06.

    מוסיפים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל. (לא חובה)

  • 07.

    מוסיפים את הרוטב לפסטה ומפזרים מעט גבינה בולגרית מעודנת מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(207)