פסטה ברוטב שמנת, בטטות ופסטו
פסטה משודרגת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 8 מנות:
- 1 חבילה (500 גר') פסטה מסוג "פנה"
- שמן זית לטיגון
- 25 גרם חמאה
- 2 בטטות בינוניות שטופות וקלופות - חתוכות לקוביות 1 על 1 ס"מ
- 1 בצל קצוץ דק
- ¼ כוס יין לבן יבש
- 1 כף שבבי שום
- 1 צנצנת מעדן פסטו בזיליקום ואגוזים
- 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
- 2 כפות עירית קצוצה לקישוט
- ½ כוס גבינת רוקפור מגורדת
- מלח, פלפל לבן
- ½ כפית אגוז מוסקט
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". במקביל מחמים חמאה ושמן זית במחבת, ומטגנים בצל עד להזהבה.
-
02.
מוסיפים את הבטטות ומטגנים כ- 5 דק' בחום נמוך, מוסיפים יין ומערבבים כדקה. מוסיפים את השום והפסטו ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
-
03.
מכניסים את השמנת המתוקה, מערבבים ומגיעים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות על מנת שהשמנת תסמיך מעט.
טיימר מופעל
-
04.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.
-
05.
מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
-
06.
מערבבים פנימה את הרוקפור ובוחשים מספר פעמים. להגשה:
-
07.
מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים עירית קצוצה מעל.
הכנת? כאן מדרגים