פסטה ברוטב כתום דל שומן
קרמית, עשירה בטעמים אבל דלת שומן. קבלו את הפטנט שלנו לפסטה מושלמת בלי ייסורי מצפון – תוספת של יוגורט עיזים במקום שמנת

המרכיבים ל 4-6:
- 1 כף חמאה + 1 כף שמן זית
- 1 כרישה החלק הלבן פרוסה דק או 1 בצל קלוף קצוץ
- 800 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1-1.5 סמ"ר (כ-5-6 כוסות של קוביות דלעת)
- 6 שיני שום קצוצות
- 4 עלי מרווה קצוצים
- 1 כפית גדושה עלי תימין
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל
- 1 כוס יוגורט עיזים לשתיה "פיראוס"
- 500 גרם פסטה
- להגשה: 1 כוס פטה עיזים 5% (או 16%) מפוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים 1 כוס ממי הבישול.
-
02.
מחממים חמאה ושמן במחבת עמוקה ומאדים 2-3 דקות עד שקיפות. מוסיפים דלעת, שום, מרווה, תימין, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומטגנים 4-5 דקות. מוסיפים 1 כוס מים ממי בישול הפסטה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים למחבת הדלעת את היוגורט, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כדקה על להבה נמוכה-בינונית בלי להגיע לרתיחה. מוסיפים פסטה מערבבים מבשלים כדקה. מפזרים פטה עיזים מפוררת ומגישים.