פסטה ברוטב כתום דל שומן | השף הלבן

פסטה ברוטב כתום דל שומן

קרמית, עשירה בטעמים אבל דלת שומן. קבלו את הפטנט שלנו לפסטה מושלמת בלי ייסורי מצפון – תוספת של יוגורט עיזים במקום שמנת

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב כתום דל שומן
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 כף חמאה + 1 כף שמן זית
  • 1 כרישה החלק הלבן פרוסה דק או 1 בצל קלוף קצוץ
  • 800 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 1-1.5 סמ"ר (כ-5-6 כוסות של קוביות דלעת)
  • 6 שיני שום קצוצות
  • 4 עלי מרווה קצוצים
  • 1 כפית גדושה עלי תימין
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 1 כוס יוגורט עיזים לשתיה "פיראוס"
  • 500 גרם פסטה
  • להגשה: 1 כוס פטה עיזים 5% (או 16%) מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים 1 כוס ממי הבישול.

  • 02.

    מחממים חמאה ושמן במחבת עמוקה ומאדים 2-3 דקות עד שקיפות. מוסיפים דלעת, שום, מרווה, תימין, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומטגנים 4-5 דקות. מוסיפים 1 כוס מים ממי בישול הפסטה, מכסים ומבשלים 10-15 דקות עד שהדלעת מתרככת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים למחבת הדלעת את היוגורט, מערבבים טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים כדקה על להבה נמוכה-בינונית בלי להגיע לרתיחה. מוסיפים פסטה מערבבים מבשלים כדקה. מפזרים פטה עיזים מפוררת ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.