מתכון פסטה אפונה ירוקה, שרי צלויות ובולגרית | השף הלבן

פסטה אפונה ירוקה, עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית

גם פסטה, גם ירקות וגם גבינה. מתכון שהוא חגיגה צבעונית וטעימה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פסטה אפונה ירוקה,  עגבניות שרי צלויות וגבינה בולגרית

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 1 חבילת פסטה קצרה לבחירה (במשקל 500 גרם)
  • 1/2 שקית אפונת גינה עדינה של סנפרוסט
  • 2 כוסות עגבניות שרי
  • 1 פלפל צ'ילי, קצוץ (לא חובה)
  • חופן עלי בזיליקום
  • שמן זית
  • גבינה בולגרית של פיראוס, מפוררת
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מחבת פסים. כשמחבת חמה, מוסיפים מעט שמן זית ומניחים את העגבניות. מנמיכים ללהבה נמוכה וצולים את העגבניות עד שהן צרובות וטעמן הופך מרוכז. לחילופין, מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים את העגבניות בתבנית מרופדת נייר אפייה. 'מייבשים' את העגבניות בתנור כשעה.

  • 02.

    מבשלים את האפונה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומנחים בצד.

  • 03.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה שעל גבי האריזה. מסננים ומחזירים לסיר הבישול. מוסיפים את האפונה, העגבניות הצרובות ופלפל צ'ילי (אם משתמשים) ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    מחלקים את הפסטה לקערות הגשה, מפזרים מעל עלי בזיליקום ומפוררים את הגבינה הבולגרית. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(355)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.