עוגת פסטה טרייה (מק אנד ציז חגיגי)
הפכנו את המק אנד צ'יז של שבועות לעוגת פסטה מלוחה, חגיגית ומרשימה במיוחד שמכינים בלי בעיה בכלל. רוצים לגוון? ניתן להחליף את הבטטה בקוביות זוקיני ופלפלים!

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 חבילה (500 גרם) פסטה פוזילי - "פסטה ריקו" טרייה
- 50 גרם חמאה
- קורט אגוז מוסקט
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות קמח
- 2 כוסות חלב תנובה
- 1 גביע (200 גרם) קרם פרש "השף הלבן"
- 2/3 שקית (200 גרם) טריו מיקס 3 גבינות "השף הלבן"
- 1 סלסלת עגבניות שרי חצויות
- 1 בטטה ארוכה חתוכה לקוביות בינוניות וצלויה בתנור עם תרסיס שמן זית
- 1 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
-
02.
רוטב בשמל: בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים לה קמח. מערבבים בעזרת מטרפה עד שהחמאה סופגת את הקמח ומוסיפים חלב בהדרגה עד להסמכה. מוסיפים אגוז מוסקט ומלח ומסירים מהאש.
-
03.
מערבבים בקערה גדולה את הפסטה עם הבשמל, קרם פרש ו-2/3 מכמות פתיתי הטריו. מוסיפים חצי מכמות הירקות לתערובת ומערבבים.
-
04.
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ ומעבירים את התערובת אליה.
-
05.
מסדרים את יתרת הירקות והגבינה מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 דקות עד להשחמה.
טיימר מופעל