ניוקי פטריות טבעוני בקרם סויה וארטישוק
הניוקי האהוב מקבל שדרוג טעים במיוחד ואתם חייבים אותו להכין בשבועות הקרוב! מתכון של שקמה יעקבי מתוך חוברת שבועות לניוקי פטריות עם קרם סויה וארטישוק
המרכיבים ל4-5 מנות:
- 500 גרם (3-5 יח') תפוחי אדמה אדומים קלופים
- 3/4 כוס + 2 כפות (125 גרם) קמח לבן
- 1 גביע (250 גרם) ממרח סויה תנובה Alternative בטעם טבעי
- 200 גרם ארטישוק משומר בשמן + 2 כפות מהשמן
- 2 פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
- 1 שן שום
- 2 כפות פתיתי שמרי בירה
- מלח ופלפל
- אם רוצים: חופן גדושה צנוברים
- 1 כף שמן
- 2 סלסילות פטריות שמפיניון פרוסות דק
- חופן גדושה של עלי בייבי תרד קצוצים
- כ-2 ליטר מים רותחים
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
הניוקי: יוצקים מים רותחים לסיר בינוני, מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים ומניחים לצינון קל.
טיימר מופעל
-
02.
מועכים את תפוחי האדמה. מקמחים היטב את משטח העבודה ומעבירים אליו את תפוחי האדמה. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומגלגלים כל אחד מהם לנחש. חותכים את הנחש בסכין חדה לחתיכות באורך 3-2 ס"מ ומקמחים היטב את כל החתיכות.
-
04.
מכינים כך את כל הניוקי. מניחים בצד או מאחסנים בכלי אטום במקפיא עד לשימוש.
-
05.
הרוטב: שמים בקערת הבלנדר או במעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים למחית חלקה. אם המחית סמיכה מדי, מדללים במעט מים.
-
06.
ההרכבה: יוצקים את השמן למחבת גדולה ומקפיצים את הפטריות על להבה גבוהה, עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את עלי התרד ואת הרוטב, מערבבים ומבשלים 4-3 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
במקביל, יוצקים את המים הרותחים לסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה חוזרת. מוסיפים מחצית מהניוקי ומבשלים עד שהם צפים. מוציאים מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לרוטב.
-
08.
מכינים כך את כל הניוקי, מעבירים לרוטב ומערבבים.
-
09.
מגישים מיד לצד סלט עלים טרי.
-
10.
בתאבון!
הידעת?
טיפים: ממהרים? המנה הזו נפלאה גם עם ניוקי קנויים מוכנים. את הפטריות אפשר להחליף בכל ירק אחר שאוהבים, למשל ברוקולי, אפונה וקוביות בטטה