ניוקי סולת בגרסה יוונית עם אורגנו, שמן זית ופרובטו כבשים
ניוקי שמכינים בקלות (מסולת, לא תפוחי אדמה) עם טעמים נפלאים של אורגנו ופרובטו
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
- 1 כוס מים
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל לבן
- 150 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סולת
- 2 חלמונים
- 1 כף אורגנו מיובש או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
- 100 גרם + 100 גרם גבינת פרובטו כבשים 5% "פיראוס"
לצליה:
- 2 עגבניות קצוצות דק
- 3 כפות שמן זית
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: שתי תבניות עגולות בקוטר 20-22 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר מים, שמנת, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומחממים על להבה לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה סולת וממשיכים לבשל עוד כ 3 דקות עד שמסמיך כדייסה. מסירים מהאש, מערבבים ומקררים דקה שתיים וטורפים לתוך התערובת חלמונים, אורגנו ו 100 גרם גבינת פרובטו.
טיימר מופעל
-
02.
פורסים על משטח העבודה נילון נצמד ומשטחים עליו את תערובת הסולת למשטח בעובי 3/4 ס"מ. מצננים מעט וקורצים עיגולים בקוטר של כ 3 ס"מ.
-
03.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים בתבנית את עיגולי הסולת. מפזרים קוביות עגבניה ופרובטו מזלפים שמן זית. אופים כ 20 דקות עד השחמה. בוזקים פטרוזיליה ומגישים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים