ניוקי סולת בגרסה יוונית עם אורגנו, שמן זית ופרובטו כבשים
ניוקי שמכינים בקלות (מסולת, לא תפוחי אדמה) עם טעמים נפלאים של אורגנו ופרובטו

המרכיבים ל 8-10:
- 1 כוס מים
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח, פלפל לבן
- 150 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סולת
- 2 חלמונים
- 1 כף אורגנו מיובש או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
- 100 גרם + 100 גרם גבינת פרובטו כבשים 5% "פיראוס"
- 2 עגבניות קצוצות דק
- 3 כפות שמן זית
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר מים, שמנת, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומחממים על להבה לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה סולת וממשיכים לבשל עוד כ 3 דקות עד שמסמיך כדייסה. מסירים מהאש, מערבבים ומקררים דקה שתיים וטורפים לתוך התערובת חלמונים, אורגנו ו 100 גרם גבינת פרובטו.
טיימר מופעל
-
02.
פורסים על משטח העבודה נילון נצמד ומשטחים עליו את תערובת הסולת למשטח בעובי 3/4 ס"מ. מצננים מעט וקורצים עיגולים בקוטר של כ 3 ס"מ.
-
03.
מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים בתבנית את עיגולי הסולת. מפזרים קוביות עגבניה ופרובטו מזלפים שמן זית. אופים כ 20 דקות עד השחמה. בוזקים פטרוזיליה ומגישים.
טיימר מופעל