ניוקי סולת עם פרובטו כבשים | השף הלבן

ניוקי סולת בגרסה יוונית עם אורגנו, שמן זית ופרובטו כבשים

ניוקי שמכינים בקלות (מסולת, לא תפוחי אדמה) עם טעמים נפלאים של אורגנו ופרובטו

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי סולת בגרסה יוונית עם אורגנו, שמן זית ופרובטו כבשים
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8-10:

  • 1 כוס מים
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל לבן
  • 150 גרם (1 כוס פחות 1 כף) סולת
  • 2 חלמונים
  • 1 כף אורגנו מיובש או 2 כפות אורגנו טרי קצוץ
  • 100 גרם + 100 גרם גבינת פרובטו כבשים 5% "פיראוס"
לצליה:
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • 3 כפות שמן זית
  • להגשה: פטרוזיליה קצוצה
גודל תבנית: שתי תבניות עגולות בקוטר 20-22 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בסיר מים, שמנת, אגוז מוסקט מלח ופלפל ומחממים על להבה לסף רתיחה. מוסיפים בהדרגה סולת וממשיכים לבשל עוד כ 3 דקות עד שמסמיך כדייסה. מסירים מהאש, מערבבים ומקררים דקה שתיים וטורפים לתוך התערובת חלמונים, אורגנו ו 100 גרם גבינת פרובטו.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    פורסים על משטח העבודה נילון נצמד ומשטחים עליו את תערובת הסולת למשטח בעובי 3/4 ס"מ. מצננים מעט וקורצים עיגולים בקוטר של כ 3 ס"מ.

  • 03.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מניחים בתבנית את עיגולי הסולת. מפזרים קוביות עגבניה ופרובטו מזלפים שמן זית. אופים כ 20 דקות עד השחמה. בוזקים פטרוזיליה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)