ניוקי מסקרפונה בחמאת מרווה ושום | השף הלבן

ניוקי מסקרפונה בחמאת מרווה ושום

גרסה קרמית-אוורירית לניוקי שמכינים בקלות. נפלאים כמנת ביניים או כתוספת לדגים צלויים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי מסקרפונה בחמאת מרווה ושום
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן
  • 1 מיכל גבינה לבנה 5% "תנובה"
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 1 ביצה
  • 2/3 1 כוסות (260 גרם) סולת
לטיגון:
  • 4 כפות חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום חצויות
  • 5-6 עלי מרווה
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון מסקרפונה, גבינה לבנה, אגוז מוסקט, מלח וביצה ומעבדים לעיסה חלקה. מוסיפים סולת ומעבדים שוב לעיסה חלקה. מעבירים למקרר מכוסה לשעה לפחות.

  • 02.

    מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול. מכינים כוס מים לצד משטח העבודה. בעזרת 2 כפיות רטובות (טובלים מידי פעם במים) יוצרים כופתאות קטנות ומאורכות ומבשלים במים רותחים, דקה מהרגע שהכופתאות צפות. מסננים ומניחים על צלחת מכוסה בנייר סופג.

  • 03.

    מחממים חמאה, שמן ומחצית שיני השום והמרווה במחבת רחבה. מטגנים את הניוקי דקה-שתיים, מפזרים את יתרת השום והמרווה, מלח ופלפל ומטגנים דקה שתיים נוספות עד הזהבה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.