מתכון ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות | השף הלבן

ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות

בא לכם ניוקי ברוטב שמנת? אין צורך לחפש מסעדה איטלקית – בפחות מחמש דקות תוכלו להגיש לשולחן ניוקי ברוטב עשיר וטעים להפליא

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4 מנות:

  • 500-400 גרם ניוקי מוכנים (מצוננים או בוואקום)
  • מלח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 32% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 שן שום כתושה
  • 5 כפות עיטורי עגבניות מיובשות "אוליביה" מסוננים מהשמן
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף עלי אורגנו טריים (או ריחן) קצוצים
  • פתיתי פרמזן "השף הלבן" להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    לבישול הניוקי, מרתיחים מי מלח בסיר גדול. כשהמים רותחים, מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על גבי האריזה.

  • 02.

    בינתיים, יוצקים את השמנת למחבת בינונית, מוסיפים שום ו־4 כפות עיטורי עגבניות ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-3 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מסננים את הניוקי מהמים ומעבירים לקערה. יוצקים את הרוטב על הניוקי ומערבבים בזהירות. מחלקים לצלחות, זורים אורגנו, מנקדים בעיטורי העגבניות הנותרים ובוזקים פתיתי פרמז'ן. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(390)