ניוקי ברוטב שמנת־עגבניות בחמש דקות
בא לכם ניוקי ברוטב שמנת? אין צורך לחפש מסעדה איטלקית – בפחות מחמש דקות תוכלו להגיש לשולחן ניוקי ברוטב עשיר וטעים להפליא
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4 מנות:
- 500-400 גרם ניוקי מוכנים (מצוננים או בוואקום)
- מלח
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לקצפת 32% מסדרת "השף הלבן"
- 1 שן שום כתושה
- 5 כפות עיטורי עגבניות מיובשות "אוליביה" מסוננים מהשמן
- פלפל שחור טחון טרי
- 1 כף עלי אורגנו טריים (או ריחן) קצוצים
- פתיתי פרמזן "השף הלבן" להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
לבישול הניוקי, מרתיחים מי מלח בסיר גדול. כשהמים רותחים, מבשלים את הניוקי לפי ההוראות על גבי האריזה.
-
02.
בינתיים, יוצקים את השמנת למחבת בינונית, מוסיפים שום ו־4 כפות עיטורי עגבניות ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 5-3 דקות מעל להבה נמוכה, עד שהרוטב מסמיך מעט. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
טיימר מופעל
-
03.
מסננים את הניוקי מהמים ומעבירים לקערה. יוצקים את הרוטב על הניוקי ומערבבים בזהירות. מחלקים לצלחות, זורים אורגנו, מנקדים בעיטורי העגבניות הנותרים ובוזקים פתיתי פרמז'ן. מגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים