ניוקי ברוטב פטריות ושמן זית
ניוקי ברוטב פטריות ושמן זית, מנה ממכרת וטעימה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 1 סלסלת פטריות פורטובלו, פרוסות לעובי בינוני
- 1/2 כוס יין לבן
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח גס
- פלפל לבן גרוס
- 400 גרם ניוקי
- גבינת פרמז'ן
- 1 בצל לבן בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 40 גרם חמאה
- שמן זית
- 5 שיני שום פרוסות דק
- 1 סלסלת פטריות שמפיניות, פרוסות לעובי בינוני
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 3 כפות שמן זית ו-40 גרם חמאת תנובה.
-
02.
מוסיפים את הבצל וצולים כ-5 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את פלחי השום, הפטריות, קורט פלפל לבן גרוס, 2 קורט מלח גס ומערבבים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את היין הלבן ומחממים עד לאידוי חצי מהנוזלים.
-
05.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
-
06.
במקביל מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן, מסננים היטב ומעבירים אל הרוטב שבמחבת.
-
07.
מנערים קלות לערבוב ומגישים חם עם גבינת הפרמז'ן.
הכנת? כאן מדרגים