ניוקי אפוי עם גבינות ושום
מנה חורפית מחממת ומנחמת: ניוקי אפוי ברוטב שמנת וגבינות שלא תאמינו כמה קל להכין.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2-3:
- 1 חבילה ניוקי מוכן
- 1 כף שמן זית
- 3-4 שיני שום קצוצות דק
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% שומן
- מלח ופלפל לפי הטעם
לתערובת הגבינות:
- 150 גרם גבינת פטה כבשים
- 100 גרם גבינת קשקבל
- 2-3 כפות פירורי לחם
גודל תבנית: תבנית פיירקס בינונית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
-
02.
במחבת בינונית מטגנים שום בשמן זית עד להזהבה קלה.
-
03.
מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים במשך כ-2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
חותכים את הפטה לקוביות ומוסיפים לתערובת השמנת.
-
05.
מוסיפים מחצית מכמות הקשקבל ומערבבים היטב.
-
06.
מוסיפים את רוטב השמנת והגבינות לתבנית הפיירקס ומערבבים היטב, עד שכל הניוקי מצופים בתערובת.
-
07.
מפזרים מעט פירורי לחם וגבינת קשקבל למעלה ואופים במשך כ-10-15 דקות, או עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים