חביתת פסטה של סוף חג השבועות
חביתה מאתגרת בשילוב פסטה וגבינות. מאכל קלאסי לחג השבועות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 8 מנות תבניות פאי בקוטר 26 ס"מ:
- 250 גרם פסטה (מכל סוג שיש בבית) מבושלת לפי הוראות היצרן
- 6 ביצים
- 150 גרם ממגוון גבינות תנובה (גבינת תנובה, קוטג’, נפוליאון)
- 150 גרם גבינות קשות (קולאז’ לסוגיהן / עמק לסוגיהן)
- פלפל
- 3 כפות שמן זית לטיגון
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מגררים את הגבינות הקשות
-
02.
מערבבים בקערה את הפסטה המבושלת,הביצים,הגבינות ומתבלים במלח ופלפל.
-
03.
במחבת טפלון גדולה מחממים שמן זית. יוצקים את התערובת ומנמיכים את האש. מטגנים כ-1/4 שעה עם מכסה (עד להתקשות הביצים)
-
04.
מניחים צלחת על פני המחבת והופכים את החביתה לצלחת ומחליקים אותה בחזרה למחבת על צידה העליון.
-
05.
מטגנים עוד 10 דקות מהצד השני בחום נמוך.
טיימר מופעל
-
06.
ניתן לאפות בתבנית משומנת בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ- 30 דקות או עד להתייצבות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים