מאק אנז ציז עם צ'יפס מרווה מעל וקרמבל פירורי לחם, פרמזן ושמן זית
מנת מאק אנד צ'יז מנחמת וחמה ברוטב שמנת שכולם אוהבים
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אינס ינאי
עיצוב: אינס ינאי
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 מיכל שמנת לבישול 23% השף הלבן
- 1 חבילת פסטה לבחירה
- 1.5 כוסות חלב תנובה
- 50 גרם חמאת תנובה
- 3 כפות קמח
- 1 שקית טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
- 1 כפית מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 3 כפות עלי אורגנו קצוצים \ כפית אורגנו יבש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 ביצים
מצרכים לקראמבל:
- 1/2 כוס פירורי לחם זהובים
- 3 כפות שמן זית
- 50 גרם פרמזן מגורר
לצ'יפס מרווה:
- 10 עלי מרווה
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.
-
02.
בסיר מחממים חמאה עד להמסה, מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת ריח אגוזי.
-
03.
מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב במטרפה עד לקבלת מסה סמיכה ועדיין נוזלית ואחידה.
-
04.
מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים עד למסה אחידה, מסירים מהאש ומצננים 5 דקות ומעבירים לקערה רחבה.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים 2 ביצים וטורפים היטב.
-
06.
מוסיפים את הפסטה, התבלינים, עשבי התיבול ו-3/4 שקית גבינת טריו.
-
07.
מעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.
-
08.
מפזרים מעל את יתרת פתיתי הטריו.
-
09.
בקערית קטנה מערבבים שמנת זית, פרמזן ופירורי לחם ומפזרים מעל.
-
10.
במחבת מחממים מעט שמן זית וצולים לחצי דקה מכל כיוון עלי מרווה.
-
11.
מפזרים מעל עלי מרווה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים