לזניית פטריות טבעונית
לזניה טבעונית ומפנקת במיוחד עם טעמים עדינים של פטריות, בצלים ותבלינים וקרמיות נהדרת של רוטב בשמל שמכינים על בסיס משקה שקדים. מתכון מצוין לארוחת הערב

המרכיבים ל 6:
- 250 גרם עלי לזניה
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
- 1 כרישה ללא החלק הירוק חצויה לאורך ופרוסה דק (אפשר להחליף בבצל נוסף)
- 4 שיני שום קצוצות
- 2 כפיות תימין
- 4 סלסלות פטריות (רצוי משני סוגים לפחות - למשל שמפניון ופורטובלו) פרוסות
- מלח ופלפל
- 1 גביע ממרח סויה "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי
- 1 כוס מים
- 6 כפות קמח
- 1 ליטר (4 כוסות) משקה שקדים "תנובה ALTERNATIVE"
- 4 שיני שום חצויות
- 2 עלי מרווה
- 5 מחטי רוזמרין
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- מלח ופלפל
- 4 כפות שמרי בירה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את מילוי הפטריות: מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל וכרישה כ 4-5 דקות עד הזהבה. מויפים שום, תימין, פטריות, מלח ופלפל. מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם כ-5 דקות עד שהפטריות מתרככות. מסירים מהאש מצננים מעט ומערבבים עם ממרח הסויה.
טיימר מופעל
-
02.
מכינים רוטב בשמל: מערבבים מים וקמח בקערה. שמים בסיר משקה שקדים, שום, מרווה, רוזמרין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומחממים על להבה קטנה כ-5 דקות עד סף רתיחה. מוסיפים את עיסת הקמח-מים וטורפים היטב לרוטב מעט סמיך. מסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית ומרכיבים את הלזניה: מורחים 1/4 מהבשאמל על תחתית התבנית ומכסים בעלי לזניה. מניחים על עלי הלזניה מחצית מתערובת הפטריות ועליה 1/4 מכמות הבשאמל. מכסים בעלי לזניה. מניחים מחצית שניה של פטריות ועליה 1/4 שלישי של בשאמל. מכסים בעלי לזניה. מסיימים ב 1/4 אחרון מהבשאמל.
-
04.
מכסים בנייר כסף ואופים כ-50 דקות עד שעלי הלזניה רכים. מסירים את נייר הכסף (זהירות מהאדים. מומלץ לעטוף את הידיים בכפפות מטבח או מגבת), מעלים את חום התנור ל-250 ואופים 10 דקות נופות עד הזהבה. ממתינים 10 דקות ומגישים חם.
טיימר מופעל