לזניה תרד וגבינות ברוטב שמנת וגבינה כחולה
לזניה עשירה בגבינות צרפתיות ואיטלקיות לארוחה מושחתת וטובה
המרכיבים לתבנית 28x25 ס״מ - 9 מנות:
- 50 גרם גבינה כחולה מגוררת
- 1 חבילת עלי לזניה
- 1.5 חבילות תרד קפוא "סנפרוסט"
- 8 שיני שום קצוצות
- 250 גרם גבינת כנען "תנובה"
- 100 גרם גבינת פטה מפוררת "פיראוס"
- 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
- 1 מיכל שמנת מתוקה "השף הלבן"
- 1/2 כוס חלב "תנובה"
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את התרד במסננת וסוחטים את רוב המים.
-
02.
במחבת מחממים שמן זית, מטגנים את רוב השום כדקה, מוסיפים את התרד, מתבלים ומערבבים.
-
03.
מטגנים על אש נמוכה במשך 5-4 דקות, מסירים מהאש ומקררים.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים בקערה את גבינות הכנען, הפטה והמוצרלה.
-
05.
לקערה נפרדת יוצקים את השמנת המתוקה והחלב, מתבלים בשארית השום, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, ומערבבים.
-
06.
יוצקים מחצית מהתערובת הנוזלית לתערובת התרד ומערבבים היטב.הרכבת הלזניה
-
07.
לתבנית בינונית (28X25 ס"מ) יוצקים מעט שמן זית ומורחים אותו היטב על התחתית והדפנות.
-
08.
מניחים שכבה של עלילזניה, מעליה מפזרים חצי מכמות תערובת התרד, ומשטחים אותה. מעליה מניחים עוד שכבת עלי לזניה, ויוצקים מעל את תערובת הגבינות.
-
09.
מעל הגבינות שמים עוד שכבה של עלי פסטה תרד, ומעליה את המחצית השנייה של תערובת התרד.
-
10.
מעל התרד שוב שכבה של עלי פסטה. מעליה יוצקים את תערובת השמנת המתוקה, ומפזרים מעל את הגבינה הכחולה המגורדת.
-
11.
מכסים את התבנית היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-40 דקות.
טיימר מופעל