מתכון לזניה תרד וריקוטה ברוטב שמנת ורוקפור | השף הלבן

לזניה תרד וגבינות ברוטב שמנת וגבינה כחולה

לזניה עשירה בגבינות צרפתיות ואיטלקיות לארוחה מושחתת וטובה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
לזניה תרד וגבינות ברוטב שמנת וגבינה כחולה

המרכיבים לתבנית 28x25 ס״מ - 9 מנות:

  • 50 גרם גבינה כחולה מגוררת
  • 1 חבילת עלי לזניה
  • 1.5 חבילות תרד קפוא "סנפרוסט"
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 250 גרם גבינת כנען "תנובה"
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת "פיראוס"
  • 100 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" מגוררת
  • 1 מיכל שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 1/2 כוס חלב "תנובה"
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את התרד במסננת וסוחטים את רוב המים.

  • 02.

    במחבת מחממים שמן זית, מטגנים את רוב השום כדקה, מוסיפים את התרד, מתבלים ומערבבים.

  • 03.

    מטגנים על אש נמוכה במשך 5-4 דקות, מסירים מהאש ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מערבבים בקערה את גבינות הכנען, הפטה והמוצרלה.

  • 05.

    לקערה נפרדת יוצקים את השמנת המתוקה והחלב, מתבלים בשארית השום, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, ומערבבים.

  • 06.

    יוצקים מחצית מהתערובת הנוזלית לתערובת התרד ומערבבים היטב.הרכבת הלזניה

  • 07.

    לתבנית בינונית (28X25 ס"מ) יוצקים מעט שמן זית ומורחים אותו היטב על התחתית והדפנות.

  • 08.

    מניחים שכבה של עלילזניה, מעליה מפזרים חצי מכמות תערובת התרד, ומשטחים אותה. מעליה מניחים עוד שכבת עלי לזניה, ויוצקים מעל את תערובת הגבינות.

  • 09.

    מעל הגבינות שמים עוד שכבה של עלי פסטה תרד, ומעליה את המחצית השנייה של תערובת התרד.

  • 10.

    מעל התרד שוב שכבה של עלי פסטה. מעליה יוצקים את תערובת השמנת המתוקה, ומפזרים מעל את הגבינה הכחולה המגורדת.

  • 11.

    מכסים את התבנית היטב בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך כ-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(621)