לזניה עם רוטב בשמל
מנת לזניה ברוטב נטול רסק עגבניות, מתכון קל הכנה המניב מנה משביעה ומרשימה למראה, לארוחת ערב או ארוחת צהריים חלבית
המרכיבים ל8 מנות:
- חבילת 500 גרם דפי לזניה ללא צורך בהרתחה
- 70 גרם חמאה
- 4 כפות קמח
- 3 כוסות חלב
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 2 גביעי גבינת קוטג' 5% או 9%
- 4 ביצים
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
- 200 גרם פתיתי גבינת עמק למאפים השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הרוטב: להמיס על אש נמוכה את המרגרינה או החמאה, להוסיף את הקמח ולערבב, להוסיף את החלב ולערבב על האש עד שמתקבל רוטב סמיך. להוסיף תבלינים.
-
02.
להכנת תערובת הגבינות: לערבב את גבינות הקוטג' עם הביצים. להוסיף תבלינים.
-
03.
מצפים תבנית אפייה מלבנית בנייר אפייה. מניחים על התבנית שכבה של דפי לזניה, מעליה כמות קטנה של תערובת הגבינות, כמות קטנה של רוטב הבשמל וכמות קטנה של הגבינה המגורדת. חוזרים על התהליך לפי הצורך, ומעל כל השכבות צריכה להיות שכבה של גבינה מגורדת.
-
04.
מכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה למשך 50-40 דקות.
טיימר מופעל
הידעת?
יש מעט מאוד מאכלים בעולם אהובים יותר מהפסטה האיטלקית המוכרת. היופי בפסטה היא שמדובר בעולם שלם עם אינספור רטבים, תוספות ומרקמים שונים. בתוך העולם המגוון הזה ישנן מנות שהפופולריות שלהן שנייה רק לטעם המפנק שלהן. אחת מאותן מנות היא לזניה. המתכון הבא קל להכנה ומפיק מנת לזניה ברוטב נטול רסק עגבניות, מתכון קל הכנה המניב מנה משביעה ומרשימה למראה, לארוחת ערב או ארוחת צהריים חלבית. אז אם חשקה נפשכם בלזניה, כבר יש לכם את המתכון המושלם. אל תשכחו להזמין את גארפילד לחתיכה.