פסטיציו – לזניה יוונית עם גבינה ותרד
בגרסה היוונית משתמשים בבוקטיני – פסטה ארוכה וחלולה, עבה מהספגטי, וגם כאן בונים את המאפה בשכבות: פסטה, בולגרית, תרד, פסטה וכיסוי של רוטב בשמל קרמי
המרכיבים ל8:
- 2/3 חבילה (350 גרם) פסטת צינורות (מקרוני, בוקטיני)
- 1 כוס פתיתי גבינת עמק "תנובה"
- 2 ביצים
- מלח, פלפל
- למילוי:
- 1 מיכל (250 גרם) פרוסות גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
- 3/4 שקית (600 גרם) מדליוני תרד "סנפרוסט", מופשרים על פי ההנחיות שעל האריזה
- 3 שיני שום כתוש
- 1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים "פיראוס"
- מלח, פלפל
- לבשמל:
- 100 גרם חמאת תנובה
- 2/3 כוס (100 גרם) קמח
- 1/8 כפית אגוזי מוסקט
- מלח, פלפל
- 3 כוסות חלב תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 190 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה. מכינים את המילוי: מערבבים תרד, שום, יוגורט, מלח ופלפל.
-
02.
מכינים בשמל: ממיסים חמאה בסיר. כשהסיר עדיין על האש, מוסיפים קמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים חלב בהדרגה, תוך כדי טריפה וממשיכים לבשל עד שהנוזל חלק ומסמיך מעט. מסירים מהאש.
-
03.
מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן פחות דקה, מסננים ומערבבים עם עמק, ביצים, מלח ופלפל.
-
04.
מניחים מחצית הפסטה בתבנית - מסדרים את כל המקרוני בכיוון אחד אחיד. מניחים פרוסות בולגרית ועליהן את התרד בשכבה אחידה. על התרד מניחים מחצית שניה של פסטה ומסיימים ברוטב בשמל. אופים כ 40 דקות עד שהמאפה יציב ומזהיב. ממתינים 10 -15 דקות לפני החיתוך וההגשה.
טיימר מופעל