פסטיציו - לזניה יוונית עם גבינה ותרד | השף הלבן

פסטיציו – לזניה יוונית עם גבינה ותרד

בגרסה היוונית משתמשים בבוקטיני – פסטה ארוכה וחלולה, עבה מהספגטי, וגם כאן בונים את המאפה בשכבות: פסטה, בולגרית, תרד, פסטה וכיסוי של רוטב בשמל קרמי

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטיציו - לזניה יוונית עם גבינה ותרד
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל8:

  • 2/3 חבילה (350 גרם) פסטת צינורות (מקרוני, בוקטיני)
  • 1 כוס פתיתי גבינת עמק "תנובה"
  • 2 ביצים
  • מלח, פלפל
  • למילוי:
  • 1 מיכל (250 גרם) פרוסות גבינה בולגרית 5% "פיראוס"
  • 3/4 שקית (600 גרם) מדליוני תרד "סנפרוסט", מופשרים על פי ההנחיות שעל האריזה
  • 3 שיני שום כתוש
  • 1 מיכל (150 גרם) יוגורט עיזים "פיראוס"
  • מלח, פלפל
  • לבשמל:
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 2/3 כוס (100 גרם) קמח
  • 1/8 כפית אגוזי מוסקט
  • מלח, פלפל
  • 3 כוסות חלב תנובה
גודל תבנית: תבנית מלבנית 20X30

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 190 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה. מכינים את המילוי: מערבבים תרד, שום, יוגורט, מלח ופלפל.

  • 02.

    מכינים בשמל: ממיסים חמאה בסיר. כשהסיר עדיין על האש, מוסיפים קמח, אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים חלב בהדרגה, תוך כדי טריפה וממשיכים לבשל עד שהנוזל חלק ומסמיך מעט. מסירים מהאש.

  • 03.

    מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן פחות דקה, מסננים ומערבבים עם עמק, ביצים, מלח ופלפל.

  • 04.

    מניחים מחצית הפסטה בתבנית - מסדרים את כל המקרוני בכיוון אחד אחיד. מניחים פרוסות בולגרית ועליהן את התרד בשכבה אחידה. על התרד מניחים מחצית שניה של פסטה ומסיימים ברוטב בשמל. אופים כ 40 דקות עד שהמאפה יציב ומזהיב. ממתינים 10 -15 דקות לפני החיתוך וההגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)