לזניה מפורקת – מתכון ייחודי, מושלם לשבועות | השף הלבן

לזניה מפורקת

דרך חדשה ומקורית להכין לזניה! מתכון של רחלי קרוט ללזניה מפורקת, שמשלבת את כל הטעמים האהובים בהגשה מיוחדת יותר. מתכון חובה לחג השבועות לחובבי הפסטות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה מפורקת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6:

  • 4 כפות שמן זית
  • כ-40 יחידות (500 גרם) עגבניות שרי, חצויות
  • 8 שיני שום, קלופות
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • 3/4 כפית מלח
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 150 גרם תרד קפוא של סנפרוסט, מופשר ומסונן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
  • 1/2 מיכל (112 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 16% או 25%
  • 50 גרם גבינת גרנה פדנו או פרמזן "COLLECTION", מגוררת
  • 50 גרם גבינת איבריקו "COLLECTION", מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת גדולה 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את העגבניות, שיני השום, הבזיליקום והמלח ומטגנים 5-4 דקות על להבה גדולה. מוציאים כ-1/2 כוס מהעגבניות ושומרים בצד. מכסים את העגבניות שנותרו במחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים למעבד המזון וטוחנים לרוטב חלק.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהתרד מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות בינוניות ומבשלים בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים 5-3 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומערבבים בסיר עם כף שמן זית למנוע הידבקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מחממים במחבת את רוטב העגבניות הטחון במשך 3-2 דקות. מוסיפים את הפסטה והתרד ומבשלים כדקה. מוסיפים את העגבניות הצרובות ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים תלוליות גבינת שמנת, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.